IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искаме 300 млн. лева от ЕК за оборудване на линейки и спешни центрове

Средствата се очаква да бъдат отпуснати по новата ОП „Региони в растеж“

10:51 | 09.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Над 300 млн. лева ще бъдат инвестирани в здравеопазването у нас до 2020 г. Средствата ще бъдат отпуснати по оперативна програма „Региони в растеж“, обясни пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 

Спешната помощ е тази, която се нуждае от сериозна реформа и от това всеки в най-критичен момент да получи най-бързия възможен достъп до лечебно заведение. За да се случи това, е нужно да имаме добре оборудвани линейки с апаратура, което да спомогне за стабилизирането на пациентите. Това ще бъде и фокусът за отпускане на евросредства, заяви Павлова.

Освен линейките ще трябва да се подобрява и оборудването в спешните медицински центрове, за да може да се осигури една достойна грижа за всички  нуждаещи се от спешна помощ, добави министърът.

Тя вече е получила уверението на Европейската комисия, че до края на годината ще бъдат възстановени плащанията по оперативна програма „Регионално развитие“. Очаква се още през месец декември да получим и първите плащания.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството участва в момента в ХV заседание на Комитета за наблюдение на Оперативната програма "Регионално развитие 2007-2013" година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още