IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никола Казаков отново оглавява Агенцията за бежанците

Той заема мястото на уволнения преди дни Николай Чирпанлиев

14:09 | 07.01.15 г.
Никола Казаков отново оглавява Агенцията за бежанците

Правителството определи Никола Казаков за председател на Държавната агенция за бежанците, съобщи пресслужбата на кабинета.

Той е заемал поста в периода 2010-2013 година.

Предишният председател на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев бе освободен от длъжност в дните преди Нова година. За временно изпълняващ длъжността бе определен досегашният заместник Васил Върбанов.

Чирпанлиев пък пое поста през октомври миналата година, след като Никола Казаков беше уволнен от кабинета „Орешарски“ с мотив, че не се справя с работата. Припомняме, че ГЕРБ поискаха оставката на Николай Чирпанлиев заради кризата с бежанците още миналата година.

По повод освобождаването на Чирпанлиев в края на декември миналата година вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева коментира, че управлението на Държавната агенция за бежанците изисква структуриран подход, който да наблегне и върху интеграцията на бежанците, не само върху временното им настаняване и осигуряване на прехрана и медицинско обслужване.

До две седмици се очаква в Министерския съвет да бъде представен план за действие за охрана на границите и за справяне с бежанския натиск.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още