IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взрив на газови бутилки причини сериозни щети в Разлог

Причината за инцидента е човешка грешка, твърди кметът

14:12 | 11.01.15 г.
<p>
	Пожарникари ликвидират пламъците в станцията за декомпресиране на природен газ край Разлог. <em>Снимка: БТА</em></p>

Пожарникари ликвидират пламъците в станцията за декомпресиране на природен газ край Разлог. Снимка: БТА

Четири ремаркета, натоварени с бутилки компресиран природен газ, се запалиха на станция за декомпресиране край Разлог, съобщи Dnes.bg.

Инцидентът е станал към 1,30 часа тази сутрин. В града е бил чут силен взрив, който е обезпокоил жителите. Няма пострадали хора при инцидента.

Станцията е собственост на "Овергаз Запад", съобщи пресцентърът на "Овергаз". На мястото, което се намира извън града, са пратени екипи на компанията, на полицията и пожарната. В момента на инцидента е имало двама души на площадката - шофьорът на камиона и служител на обекта, уточниха от газовото дружество.

Ситуацията е овладяна и пламъците - загасени. Разследващи са влезли в обекта около 10.30 часа, след като е бил обезопасен от противопожарните служби.

„Нощта за жителите на Разлог премина неспокойно,  тъй като се чуваха взривове и свистене, имаше пожар и пламъци“, разказа пред репортер на БТА кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев. По негова информация причината за инцидента е човешка грешка, а не технически проблем.

Герчев оцени като много бърза реакцията на пожарната, полицията, кризисния щаб, на общинските служители и всички институции, които са ангажирани с дейностите при бедствия и аварии. Положението е било овладяно бързо за около час. „Но беше много опасно, тъй като бутилките бяха доста нажежени“, каза още кметът.

Той допълни, че жителите на Разлог се опасявали от проблем в газопреносната мрежа, но такъв нямало.

Междувременно Дарик твърди, че щетите след взрива в Разлог са за над 1 млн. лв. При експлозиите са повредени 5 контейнера с газ, изгорели са един камион и две леки коли. Вследствие на взривната вълна са изпочупени стъклата на съседната бензиностанция, както и на производствен цех, намиращ се в близост.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още