IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Управляващото мнозинство е срещу оставането на Иван Искров на поста му

По думите на Радан Кънев свалянето на Искров може да доведе до сътресение в държавата

18:13 | 08.02.15 г.
Управляващото мнозинство е срещу оставането на Иван Искров на поста му

Никой от политическите сили от управляващото мнозинство не приветства оставането на Иван Искров на поста гуверньор на БНБ, заяви в Русе лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Въпреки това държавата не бива да бъде “разклащана чрез едно незаконно решение за прекратяване на мандата му”, допълни Кънев.

По думите му подобна стъпка би била оспорена и ще създаде редица проблеми. Лидерът на ДБ изрази надежда, че самият Иван Искров ще прояви разум и сам ще напусне поста.

Той няма как да бъде принуден да си подаде оставката, но Реформаторският блок няма да подкрепи неговото предложение за Димитър Костов за подуправител на БНБ, коментира депутатът и заместник-председател на СДС Румен Христов.

По думите му Реформаторският блок категорично няма да подкрепи Костов, който като финансов министър довел до фалит държавата, сгромолясали са се 16 банки. В момента той е член на УС на БНБ и носи част от отговорността за случилото се с КТБ, твърди Христов.

Костов беше предложен от Искров на 29-и януари за ръководител на управление “Банков надзор”. Предложението е свързано с освобождаването на Цветан Гунев от ръководния му пост в централната банка. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още