IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мандатът на управителя на НЗОК изтича след 2 дни

Все още няма публични дискусии за заместник на Румяна Тодорова начело на Касата

14:28 | 10.02.15 г. 1
Мандатът на управителя на НЗОК изтича след 2 дни

Мандатът на управителят на Националната здравно осигурителна каса (НЗОК)  Румяна Тодорова изтича на 12 февруари 2015 година. На този етап все още не е ясно кой ще взима решения и ще подписва документи след тази дата. Това съобщи самата Тодорова, цитирана от БТА.

Тя посочи, че в Закона за здравното осигуряване е разписан редът какви са правомощията на подуправителите на Касата, когато управителят е освободен предсрочно. Ситуация, при която изтича мандатът на управителя и друг не е посочен на негово място обаче не е описана, обясни Тодорова.

„Аз нямам права да подписвам каквото и да било след края на мандата и аз лично няма да подпиша нито един документ с дата 13 февруари“, категорична е Тодорова. 

Тя уточни, че е написала официално писмо до председателя на парламента, с което напомня, че 12 февруари е крайната дата на мандата й. Тодорова е уведомила и председателя на Надзорния съвет на Касата за казуса.

„До този момент с мен не са водени разговори за следващ мандат, но ако ми бъде предложено такова нещо, аз ще имам изисквания за по-плътен контакт между здравното и финансово министерство, по-голяма оперативност, както и да се даде възможност за преструктуриране в касата“, каза Румяна Тодорова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още