IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Животновъдите ще получат повече средства през тази година

По-високи ставки на подпомагане ще се получават от фермери, които отглеждат крави, овце и кози под селекционен контрол, заяви министър Танева

21:49 | 10.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Животновъдите ще получат повече средства през тази година

От тази година, независимо от броя и вида животни, които отглеждат, животновъдите ще получават повече средства, отколкото досега, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на заседание на Консултативния съвет по животновъдство, съобщиха от Министерство на земеделието и храните. 

По-високи ставки на подпомагане ще се получават от фермери, които отглеждат крави, овце и кози под селекционен контрол. По схемите за обвързано подпомагане само за директните плащания, общият финансов ресурс заделен за подпомагане на сектора, е в размер на около 122 млн. лв., уточни Танева.

Тя допълни, че на извънредно заседание на парламентарната Комисия по земеделие и храни са приети на второ четене промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Веднага след приемането му на второ четене, ще започнат и процедурите за разпределяне на пасищата, отбеляза Танева.

Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Пламен Моллов каза, че ваксинацията срещу син език ще започне на 1 март от районите на южната граница. Тя трябва да бъде извършена в срок от 8 до 20 дни, а втората ваксинация се предвижда да е през април.

Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още