IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веригата Aladin Foods планира експанзия към румънския пазар

Компанията вече има 30 обекта в България

17:14 | 06.03.15 г.
Веригата Aladin Foods планира експанзия към румънския пазар

Веригата заведения за бързо хранене Aladin Foods отваря два нови обекта в Русе. Дунавският град е деветият, в който компанията открива свой обект, съобщи ръководството й.

„С откриването на ресторантите Aladin Foods заявява своето намерение да позиционира марката извън границите на България, като първо това ще стане в Румъния. До края на годината планираме да открием два обекта в северната ни съседка“, заяви собственикът на компанията Халед Харфан. Програмата за експанзия започва с Букурещ и други три локации, едната от които в Гюргево.

Така обектите на компанията стават 30 на брой в цялата страна, 12 от тях са разположени в столицата.

Освен в продажби към крайни клиенти, работата на дружеството е съсредоточена и в производствена дейност. Близо до Пловдив е разположена фабрика за разфасовка на пилешко месо, фурна за арабски хляб, цех за обработка на картофи, както и цех за производство на патентован бял сос. Компанията произвежда и специфични хранителни суровини, необходими за оперирането на ресторанти.

В края на изминалата година компанията инвестира близо 4 млн. лв. в модернизацията на фурната за арабски хляб и цеха за обработка на картофи. Процесът по строителство и внедряване на новите производствени мощности се очаква да приключи тази пролет.

В структурите на компанията работят близо 800 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още