IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вучков призна, че е напуснал заради спор с Борисов за Лазаров

Вътрешният министър в оставка изрази увереност, че Румяна Бъчварова ще продължи реформите

11:57 | 11.03.15 г.
Вучков призна, че е напуснал заради спор с Борисов за Лазаров

Вътрешният министър в оставка Веселин Вучков призна на глас, че си е подал оставката заради противоречие с премиера Бойко Борисов за бившия вече главен секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Вучков подаде оставка преди седмица по време на заседание на кабинета, а Борисов я прие веднага. След това МВР шефът в оставка обясни единствено, че си тръгва заради липсата на процедура за избор на нов главен секретар и председател на ДАНС. Ден по-късно премиерът номинира Румяна Бъчварова и поиска оставките на Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

„Оставката ми беше породена от едно противоречие с г-н Борисов по повод професионалната съдба на главния секретар“, каза днес Вучков от парламентарната трибуна.

Макар да обясни, че не е ставало дума за конкретно лице, министърът в оставка обяви, че не е могъл да приеме, че начело на професионалното ръководство на МВР трябва да е човек, което олицетворява модела, срещу който гражданството се е противопоставило.

„За мен като политически ръководител на министерството бе важно, че Светлозар Лазаров не вдъхваше доверие в професионалното ръководство“, каза още министърът в оставка и допълни, че когато между него и премиера има дори и сянка на противоречие и недоверие, е нормално да си подаде оставката.

От трибуната на парламента Веселин Вучков изрази увереност, че Румяна Бъчварова ще продължи реформите, и даде да се разбере, че би й помогнал с каквото може.

Министърът в оставка благодари на ГЕРБ за подкрепата за новия закон за МВР и на всички останали групи, които са застанали зад него.

Вучков благодари и министрите, както и на Бойко Борисов за това, че го е избрал и номинирал за министър.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още