IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири фирми се борят в търга за разширяването на пътя Поморие - Ахелой

Индикативната стойност на проекта е около 7 млн. лева

17:15 | 31.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Четири фирми се борят в търга за разширяването на пътя Поморие - Ахелой

Четири фирми се конкурират в процедурата за реконструкцията и разширяването с още едно платно на отсечката от Поморие до Ахелой, част от пътя Слънчев бряг – Бургас, съобщават от Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Днес във ведомството са отворени офертите на сдружението ДЗЗД „Слънчев бряг 2015“, в което влизат „ПСТ Груп“ ЕАД и „АБ ИНВЕСТ НН“ ЕООД, „Автомагистрали Черно море“ АД, „Щрабаг“ АД и „Трейс Груп Холд“ АД.

Пътната отсечка започва от мястото, където се планира да бъде бъдещият обход на Ахелой, и свършва при проектирания обход на Поморие. Проектът се финансира със средства от бюджета по програмата „Ново строителство“ на пътната агенция. Индикативната му стойност е около 7 млн. лева.

Припомняме, че Агенцията наскоро обяви и обществена поръчка за изграждането на обхода на Поморие. За обхода на Ахелой и за разширяването на пътя от Ахелой до Слънчев бряг обаче пари няма. За този участък няма парцеларен план и не са предприети процедурите за екологичната оценка и за отчужденията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още