IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обясненията на Василев за КТБ са без логика, смята бивш шеф на банката

Свидетели сме на банкер, който източва собствената си банка и се опитва да се защити за това, коментира Любомир Весов

10:18 | 03.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Обясненията на Василев за КТБ са без логика, смята бивш шеф на банката

Цветан Василев се опитваше да осребри познанствата си с политици, коментира пред bTV бившият директор на КТБ Любомир Весов, управлявал банката в периода 2005 – 2008 г.

Той попита риторично как голяма част от държавните средства от сферата на енергетиката са концентрирани за определен период от време точно в тази банка и допълни, че това няма как да е станало без знанието на държавните органи.

"Банката не може да бъде ударена отвън, ако тя е достатъчно стабилна. Тук пръст има моделът "КОЙ", посочи Весов.

По думите му интервюто на Цветан Василев отпреди дни може да се определи като фундаментално, но няма да получи Нобелова награда за него.

"Свидетели сме на банкер, който източва собствената си банка и се опитва да се защити за това. В обясненията му няма не само икономическа, но и правна логика", твърди бившият шеф на КТБ.

"Не мога да предполагам кои имена ще изплуват, но смятам, че всички трябва да излязат на бял свят, тъй като вече няма пречка за това след окончателното отнемане на лиценза на КТБ", отговори Весов на въпроса кои имена ще изплуват от сейфовете на Цветан Василев, който заяви, че при него има конкретни доказателства за политиците, които са се възползвали от баката.

В последното си интервю Василев заявява, че е имало арогантна атака срещу него, но той не се оплаквал на органите на реда, а предупреждавал шефа на БНБ Иван Искров.

"Трябва да сме наясно, че това, което излиза в медиите, че се отпускат кредити на кухи фирми, аз предполагам, че точно от там ще изскочи заекът. Поне ще се види движението на парите. Следите винаги остават", отсече бившият шеф на банката, който настоя, че управителят на БНБ Иван Искров е един от основните виновници да се стигне до тук.

"Смятам, че след вчерашното решение на ВАС (което потвърди окончателно отнемането на лиценза на КТБ – бел. ред.) е много по-лесно да изплуват всички имена", заяви Весов, като допълни, че парламентарната комисия ще персонализира отговорността, а съдът е този, който ще даде отговорите.

Темата за КТБ може да следите тук

Още новини от Dnes.bg

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още