IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парите на Рашидов потънали в КТБ

Министърът опитал неуспешно с цесии да си прибере вложените 2 млн. лева

10:34 | 03.04.15 г. 10
Парите на Рашидов потънали в КТБ

Министърът на културата Вежди Рашидов обяви, че не е успял да спаси вложените си пари в Корпоративна търговска банка. "КТБ открадна моите вложени пари и платени данъци, които са в размер на около 2 милиона лева", призна пред bTV известният ни скулптор.

След вчерашното решение на Върховния административен съд Софийският градски съд може да започне по същество делото по обявяването на банката в несъстоятелност.

"Аз бях първият, който каза, че Цветан Василев ще ни маха като Меджидива от "Кейптаун" и ще ни се усмихва и това стана", заяви министърът на културата.

По думите му човек, който е отговорен, който е получил лиценз на банка, трябва да дойде, за да отговаря пред хората, които са останали ощетени.

Попитан дали се е опитал да спаси парите се чрез цесии, Рашидов обясни, че е направил такива постъпки, но парите му, все още не са спасени.

"В пълен стомах се пускат лесно газове. Тези, които са лапнали и държат дюшека, сега лесно говорят. Който е изгорял – изгорял", каза той и настоя да обясни какво е всъщност КТБ.

"Това е един слон, отгледан в зоологическа градина, с хубава храна. Излизат едни ловджии с пушки и гръмват слона. При, което веднага се нахвърлят тигри, лъвове, хиени, чакали и започват да ръфат. Държавата казва – изчакай, там има два зъба, понеже са скъпи, да ги приберем. Тоест, убихме един отгледан слон и го оглозгахме", обрисува ситуацията Вежди Рашидов.

Министърът каза още, че не може да каже, че управителят на БНБ Иван Искров е престъпник, но по думите му той е виновен, заради бездействието си по казуса с КТБ.

Още новини вижте в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 3
Сините камъни
преди 9 години
Василев каза, че ще осъди България за десет милиарда и ще обезшети пострадалите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 1
Gocko
преди 9 години
Този не спря само това да говори, как само потънали парите в политическата дупка КТБ и никой нищо не видял ни чул, един се крия в чужбина, друг идва и казва че е купил компании за милиони само за едно евро..Долни политически палячовци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 3
Людени
преди 9 години
Умилително ли е ... или Е нагло ?!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 4
ПИЧ
преди 9 години
Не мога да повярвам, че Веждичката не е успял да уреди една цесия и то със качествена фирма насреща, да е сигурен че ще си получи парите. При толкова контакти на високо ниво и цялата управляваща клика с него. А лица като Сечкова и Сталийски да са успели да цедират своите вземания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 29 rate down comment 10
LuckyYou
преди 9 години
Ако хубаво прегледате данъчната декларация на Рашидов за тази година, много ясно ще видите кое точно е потънало - НИЩО! Дали са му ги стотинка, всичките! Разбира се той може да каже каквото иска, някак си е напълно естествено политик от ГЕРБ да лъже. Вожда им е най-добрият в това все пак...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 2
vinsa
преди 9 години
Кой уби слона? Бойко ли, Орешарски ли, Прокопиев ли, Кой ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 1
polina
преди 9 години
само Вашите ли г-н Рашидов? всичик знаем къде са потънали...и кой ги взе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още