IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири фирми искат да укрепват строящия се лот 1 на магистрала „Марица“

Индикативната стойност на строителните дейности е малко над 42,9 млн. лева без ДДС

17:19 | 14.04.15 г.
Четири фирми искат да укрепват строящия се лот 1 на магистрала „Марица“

Четири фирми искат да осъществяват допълнителните дейности по строителството на лот 1 на магистрала „Марица“ (отсечката от Оризово до Димитровград), съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Оферти по обществената поръчка са подали „Инжстройинженеринг“ ЕООД, „Иса 2000“ ЕООД, „Пътища Пловдив“ АД и „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД.

Целта на поръчката е стабилизиране на свлечени откоси на изкопи по трасето на лот 1 на АМ „Марица“ вследствие на различия в геоложките проучвания и обилните валежи по време на изпълнението на строителните дейности. Необходимо е и изграждане на съоръжения, осигуряващи преминаването на отводнителен канал, пресичащ трасето на обекта, поясняват от пътната агенция.

Индикативната стойност на строителните дейности е малко над 42,9 млн. лева без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Агенцията обяви тръжната процедура за допълнителни работи по участъка от магистрала „Марица“ в началото на тази година, след неколкократни искания от страна на изпълнителя на отсечката – италианската "Чи Ем Чи ди Равена".

Италианската компания спечели поръчката за изграждането на лот 1 на магистрала „Марица“ с оферта от 133 млн. лева. Строителството обаче се забави не по вина на фирмата, а заради проблеми с отчужденията и консервация на археологически обекти по трасето. Това наложи и отлагането на крайния срок за завършване на участъка. Още едно отлагане се наложи заради обилните валежи в района, които затрудниха строителството.

Отделно миналата година и пътната агенция призна, че оскъпяването на магистралата е неизбежно заради пропуски в геоложките проучвания и проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още