IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Ремонтите по магистралите ще са до 1 юли

Правителството се отказа от кърпенето на пътища през лятото

14:39 | 16.04.15 г. 2
Борисов: Ремонтите по магистралите ще са до 1 юли

Ремонтите по магистралите ще са до 1 юли и ще продължат през септември, няма да се ремонтират през юли и август. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов.

Припомняме, че вчера след заседанието на кабинета стана ясно, че цяло лято ремонти на аутобаните ще затрудняват движението до морето.

„Чака ни летен сезон, в който пътуването по магистралите "Тракия" и "Хемус" няма да е лесно и ще изисква повече време“, обяви регионалният министър Лиляна Павлова в Министерския съвет в сряда. По думите й от края на април до октомври всички ремонтни работи ще се извършват едновременно, затова в момента Пътната агенция и строителните фирми изготвят график за временна организация на движението, който ще бъде съгласуван с КАТ.

Днес обаче премиерът опроверга това, като каза, че през летните месеци ремонти по магистралите няма да има.

"Ще правим по 10 км ударно сега, ще оставим тежките ремонти от септември нататък, за да не се спекулира и по тази тема", коментира той летните ремонти по "Тракия" и "Хемус", които се очаква да затруднят доста трафика през лятото.

С решение на Министерския съвет от вчера са осигурени до 100 млн. лв. за ремонт на критичните участъци по "Тракия" и "Хемус". Най-критични са участъците от „Тракия“ в област Пазарджик и област Пловдив и в направлението Варна - Шумен на „Хемус“, както и София – Ябланица.

От начало на април по тях бе въведено ограничение в скоростта. Причината е силно амортизираната настилка, която създава рискове от катастрофи.

Ден след като плановете на кабинета бяха обявени и стана ясно, че ремонтите ще предизвикат огромни задръствания, правителството се отказа от кърпенето на пътища през лятото.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
gmgoiko
преди 9 години
МагиСрали стават с кръпки, как пък един великан не видя как се прави път.В САЩ се копае по 1 м и така се почва с "пътя"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
redcretin
преди 9 години
Я направо им праснете 50 ограничение, какво е туй нещо - с цели 90...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още