IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Програмата за изкърпването на пътища ще е готова до края на май

Ремонтите по магистралите, без виадуктите, ще приключат на 1 юли и ще продължат наесен, за да няма „тапи“

19:28 | 07.05.15 г.
Програмата за изкърпването на пътища ще е готова до края на май

До края на май ще бъде готова програмата с приоритетните пътни участъци, които ще се изкърпват през лятото. Това съобщи пред депутатите от парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Ремонтите ще се осъществяват от юни до септември, допълни тя.

Павлова потвърди, че първият етап от ремонтите на старите участъци по магистралите, с изключение на три виадукта – Бебреш и Елешница на Хемус и при 67-ми км на Тракия, трябва да приключат до 1 юли, за да се избегнат тапите през лятото при по-интензивния трафик. Рехабилитацията на следващите отсечки, предвидени за ремонт, трябва да стартира след септември.

Предвидени са дейности и за участъка от Тракия от Плодовитово до Стара Загора, само че там ще бъдат изкърпвани пукнатини и дупки, а няма да има цялостен ремонт.

До края на май трябва да е готов участъкът от магистрала Марица от Димитровград до Харманли, каза още министър Павлова. Строителят сам е съкратил срока за довършването на отсечката. Трасето към момента е готово на 95%, допълни тя.

На 60 на сто е завършен лот 1 от магистрала Марица – от връзката с Тракия до Димитровград, отчете още Павлова. Срокът по работната програма на строителя  е до края на септември, а от октомври участъкът трябва да се въведе в експлоатация.

До 1 август трябва да приключи и изграждането на Струма в отсечката Сандански – Кулата, допълни Лиляна Павлова.

Що се отнася до магистрала Хемус, през юни се предвижда да се отворят офертите на кандидатите за строителството на първите 60 км от недостроения участък. Реалните строителни дейности могат да започнат най-рано през лятото на 2016 г., при условие че успешно са проведени тръжните процедури, както и процедурите за отчужденията, по които се работи в момента, обясни Лиляна Павлова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още