IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата и социалните партньори сближават позициите си по пенсионната реформа

Търси се широко приемливо решение, което да бъде внесено в Народното събрание

14:17 | 15.05.15 г.
Държавата и социалните партньори сближават позициите си по пенсионната реформа

Държавата и социалните партньори сближават позициите си по пенсионната реформа, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

От там уточняват, че по инициатива на министър-председателя Бойко Борисов се е провела среща с представители на синдикатите и работодателите с участието на социалния и финансовия министър.

На срещата са обсъдени възможностите за преодоляване на различията по промените в пенсионната система.

Припомняме, че преди дни Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна съгласие за пенсионната реформа. Въпросът как ще се пенсионираме и ще се повишават ли осигурителните вноски остава отворен през следващата седмица до заседанието на Министерския съвет, когато предложенията за пенсионна реформа ще се обсъждат от кабинета.

Вицепремиерът Ивайло Калфин днес е представил варианти, с които да се помогне за решаването на отворените въпроси. Социалните партньори са заявили готовност за оказване на подкрепа по пакета мерки.

До следващото заседание на Министерския съвет ще продължат разговорите и усилията за намиране на широко приемливо решение, което да бъде внесено в Народното събрание, посочва се в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още