IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Движението по Е-79 край Монтана ще бъде възстановено до дни

Участъкът от пътя край с. Долна Вереница е затворен заради строителството на обхода на града

15:00 | 15.05.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Във вторник (19 май) се очаква да бъде възстановено движението по първокласния път I-1 (Е-79) край монтанското село Долна Вереница, съобщават от Агенцията “Пътна инфраструктура”.

Участъкът e затворен заради строителството на обходния път на Монтана, припомнят от агенцията.

Строителството на обхода на Монтана започна през 2013 г., при правителството на Пламен Орешарски. Проектът е на стойност 46,5 млн. лева, финансира се от оперативната програма “Транспорт” 2007-2013 г. и се изпълнява от Обединение „Обход Монтана”, в което участват „Трейс Груп Холд” АД и „Пи Ес Ай“ АД.

Новият пътен участък от обхода на града, който се строи, започва от землището на с. Долна Вереница, където се отделя от съществуващия път I-1 (Е 79), обхожда Монтана от северната й страна, пресича пътя за Арчар, преминава през съществуващия пътен възел за Лом, пресича река Огоста, път за с. Николово и отново се включва в съществуващия път І-1 (Е 79).

Трасето преминава през землищата на селата Долна Вереница, Войници, Студено Буче и Николово и гр. Монтана, като се предвиждат 4 пътни възела.

Отсечката от Е-79 край Долна Вереница беше затворена през януари, като обходният маршрут удължава с 50 км разстоянието от селото (около 10 км) до областния град. Това предизвика серия от протести с искане на местните жители да бъде изграден по-удобен обход. Това обаче не се случи по финансови причини, а хората сами пригодиха трасе, ползвано и от машините на строителите, за да преминават, без да заобикалят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още