IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МЗХ готви спешни промени за етикетирането на млечните продукти

Българското производство трябва да носи етикет с националния трикольор, настояват производителите

09:06 | 17.05.15 г.
МЗХ готви спешни промени за етикетирането на млечните продукти

До месец млечните продукти българско производство трябва да имат етикет с българския трикольор, съобщава БНР. За да бъде осъществено това се налагат промени в наредбата за етикетирането на млечните продукти.

Целта е потребителите да имат по-добра информираност за българските продукти от мляко, обясни земеделският министър Десислава Танева по време на Националната среща на млекопроизводителите.

„Ще удовлетворим желанието на млекопроизводители да се етикетират със специален знак и трикольора млечните продукти с произведена българска суровина”, каза министърът и допълни, че е поискала млечните продукти да се включат в рисковите стоки по отношение на контрола на доставките. „Това означава всеки да си плаща ДДС”, допълни тя.

От нейните думи стана ясно, че правителството работи активно по отношение борбата срещу контрабандата, включително и укриването на ДДС.

Вземат се мерки и за по-добър контрол в хотелите с all inclusive, където, по думите на млекопреработвателите, се правят най-чести измами за произхода на храните. Заместник-министърът на земеделието Чавдар Димитров е настоял пред управители на хотели по морето за по-строги мерки.

„В интерес на доброро обслужване на клиентите съвместно с Агенцията по храните да въведем за летния сезон тази година добри практики на обслужване на клиентите, където най-вече да се наблегне върху информираността на стоките, които те получават”, обясни Димитров.

157 хиляди лева държавна помощ ще осигури правителството за участие на нашите млекопреработвателни асоциации на изложението в Ню Йорк в търсене на пазари.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още