IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 29 май е удължена кампанията за директните плащания

По-дълги стават и сроковете за редакции в подадени вече заявления

13:47 | 18.05.15 г.
До 29 май е удължена кампанията за директните плащания

До 29 май 2015 г. земеделските стопани ще могат да подават заявления по Кампания 2015 г. за директни плащания за обработваемите земи без санкции. Агроминистерството взе това решение, след като Европейската комисия даде възможност за удължаване на сроковете и след консултации с браншовите организации в страната, съобщи МЗХ.

Припомняме, че многото промени при схемите за директни плащания тази година, включително и изискването за правно основание за ползване на нивите, затрудниха земеделците. Техни асоциации поискаха удължаване на кампанията, при която обработваните земи се очертават в общинските служби по земеделие.

Решението на МЗХ засяга всички схеми за директни плащания и преходна национална помощ, както и мерките по Програмите за развитие на селските райони (ПРСР 2007-2013 г. и ПРСР 2014-2020 г.), за които се кандидатства с единно заявление за подпомагане.

Удължават се и сроковете за редакции в подадени вече заявления, което ще става до 15 юни 2015 година. След 29 май до 23 юни включително фермерите могат да подават заявления, но със санкция от 1% за всеки просрочен работен ден.

В резултат от промяната на сроковете за Кампания 2015 се променят и периодите на задържане на животните по схемите за обвързана подкрепа за животни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още