IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шарлопов: Можем да печелим милиони евро от здравен туризъм

И сега спа хотелите у нас имат над 50% годишна заетост

11:07 | 21.05.15 г. 1
Шарлопов: Можем да печелим милиони евро от здравен туризъм

Спа туризмът в България има огромен потенциал, но ние започнахме да обръщаме внимание на това през последните 5-7 години. Ако се синхронизира законодателството ни с европейското, нищо няма да пречи у нас да се лекуват германци и други европейци, а за престоя и процедурите да плащат съответните им здравни каси. Това коментира Стефан Шарлопов, председател на Българския съюз по балнеология и спа в интервю за в. „Стандарт“ по повод предстоящия за втора поредна година световен конгрес за проблемите и възможностите в сектора у нас.

Базата и персоналът ни са подготвени и ако това се случи, можем да печелим милиони евро от този здравен туризъм, смята той.

Факт е, че туристическият бизнес и спа индустрията се развиват устойчиво въпреки кризата. За него това означава, че щом в такъв момент секторът бележи устойчив растеж, в по-благоприятни икономически условия би имало бум.

„И ние трябва да се радваме на печалбите в този сектор и да се опитаме да ги увеличим, вместо само да говорим за индустриите, които се свиват. И сега спа хотелите, които са наши членове, имат над 50% годишна заетост, но могат и повече. И тогава няма да сменяме персонала, а ще го държим на работа през цялата година. При постоянна работа ще поддържаме и качеството на услугите, така че и туризмът, и клиентите да печелят“, казва инвеститорът.

Да станем разпознаваеми като спа дестинация. Защото сега няма достатъчно информация, а ние не отстъпваме на Чехия, Унгария, Гърция, Турция и Румъния. Така Шарлопов отговаря на въпрос за целите, за които работи неговата асоциация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
lareman
преди 8 години
Шарлопов да си оправи обслужването в хотелите първо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още