IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова кампания ще привлича туристи у нас

Основна част от инициативата "Мислиш си, че познаваш България?" е образователна интерактивна игра

18:10 | 09.06.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви старта на новата кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм &quot;Мислиш си, че познаваш България&quot;. <em>Снимка: БТА</em></p>

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви старта на новата кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм "Мислиш си, че познаваш България". Снимка: БТА

Нова кампания "Мислиш си, че познаваш България?" ще мотивира чуждестранни и местни туристи да изберат България за дестинация за почивка и пътувания. Инициативата е на посланика на Израел у нас Шаул Камиса Раз, като подкрепа за нея изразиха посланиците на Хърватия - Лиерка Алайбег, на Полша - Кшищоф Краевски, както и министърът на туризма Николина Ангелкова.

На сайта на проекта ще има образователна интерактивна игра, която е основна част от кампанията. Тя ще се осъществи от 1 до 30 юли и има за цел да разшири историческите и културните познания за малко известни места в страната ни. Всеки ден 12 от участниците, дали верни отговори в играта, ще печелят награди, осигурени от бизнес партньорите на кампанията. Сред тях са почивки в България, СПА уикенди, ваучери за пазаруване, билети за концерти, раници, посочиха организаторите. Те целят постигането на 1 млн. посетители в сайта на кампанията, които да я харесат и споделят.

„Всички изследвания, които са правени, свързани с насърчаването на вътрешния туризъм, сочат, че имаме желание да пътуваме и почиваме в страната, но нямаме достатъчно информация и не я познаваме добре“, коментира министър Ангелкова. Тя посочи, че на наша територия има повече от 47 хиляди културни паметници, повече от 600 минерални извора и повече от 4000 атракции. „Страната ни може да развива всички видове туризъм и да имаме целогодишен туризъм“, каза министърът. И добави, че само с общите усилия на държавата с местните власти, с посланиците и с бизнеса може да се разкрие богатството на страната ни.

Израелски туристи обикалят вече с автобуси различни градове в страната, а от декември израелски самолети с туристи ще кацат и в Пловдив, информира дипломатът. Шаул Камиса Раз коментира, че израелските туристи в България могат да се увеличат, като изтъкна наличието на немалко синагоги.

„България трябва да бъде преоткрита, всеки който дойде тук, ще се върне отново“, каза посланикът на Хърватия. По думите й страната ни има красива природа, мили хора и хубава храна. Лиерка Алайбег изрази мнение, че ще е хубаво България и Хърватия да обединят усилия за създаването на общ туристически продукт в региона, тъй като много хора искат да видят както Адриатическо, така и Черно море, и планините в двете страни.

Министър Ангелкова приветства предложението на Хърватия за представянето на общи туристически продукти. В отговор на въпрос тя каза, че Министерството на туризма не финансира кампанията по никакъв начин, подкрепя я институционално и тя е плод на публично-частно партньорство.

Освен посланиците и министъра, лица на кампанията са популярни хора от музикалната и театралната сцена, сред които Графа, Михаела Филева, Рафи Богосян, Любо Киров.

Първият етап на инициативата „Мислиш си, че познаваш България” представлява видео обръщения на популярни личности - посланици на кампанията, припознали се в мисията на проекта. Всеки от тях разказва за личната си емоционална връзка с България, става ясно от сайта на кампанията.

Същинската част представлява интерактивна образователна игра, която ще се проведе в периода 1-30 юли 2015 г. Платформата е разработена под формата на „quiz“ с четири въпроса с отворени отговори. Всеки правилен отговор ще отваря част от снимка на красиво, но малко популярно място в страната. Всеки ден чрез томбола ще бъдат избирани минимум 12 измежду далите верни отговори за деня, които ще печелят атрактивни награди (ваканция на морето, ваучери за пазаруване, спа уикенди, билети за концерта на Robbie Williams, раници и други).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още