IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДЗЗД "Европейски пътища" най-вероятно ще строи лот 2 на Западната дъга

Обединението, в което влизат "Джи Пи Груп" ООД, "Автомагистрали Черно море" АД и "Пътстройинженеринг" АД, предлага да реализира проекта за малко под 85 млн. лв

13:34 | 23.06.15 г.
ДЗЗД "Европейски пътища" най-вероятно ще строи лот 2 на Западната дъга

Обединението ДЗЗД “Европейски пътища”, в което влизат “Джи Пи Груп” ООД, “Автомагистрали Черно море” АД и “Пътстройинженеринг” АД, най-вероятно ще изгражда лот 2 на Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Сдружението предлага да построи отсечката от 5,5 км за малко под 85 млн. лева без ДДС, съобщават от Агенцията “Пътна инфраструктура”.

Днес са отворени ценовите оферти на още две сдружения, които се състезаваха в поръчката за изграждането на втория участък от Западната дъга.

ДЗЗД “Витоша 2014”, в което участват „Инжстройинженеринг” ЕООД и „Автомагистрали Хемус” АД, предлагат да построят отсечката за 92,35 млн. лева без ДДС, а ДЗЗД “Волуяк 2014”, в което се включват „ПСТ Груп” ЕАД и „Понсстройинженеринг” ЕАД – за 83,11 млн. лева.

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта. Показателят техническо предложение е с тежест 40, а показателят цена за изпълнение на поръчката е с тежест 60. Срокът за изграждане на обекта е 10 месеца.

Западната дъга на СОП е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор №IV на Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Видин с Кулата.

В момента се строи първият участък от пътя, който е с дължина малко над 3 км.

Наскоро Министерството на транспорта взе решение да фазира строителството на лот 2 на Западната дъга заради забавянето на избора на изпълнител и отчужденията имотите. Така проектът ще получи финансиране и от новата програма “Транспорт”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още