IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството одобри съкращения в системата на Министерството на правосъдието

Ще бъдат съкратени 571 щата, като конкретните длъжности ще бъдат определени в диалог, обещаха от правосъдното министерство

16:08 | 24.06.15 г.
Правителството одобри съкращения в системата на Министерството на правосъдието

В системата на Министерството на правосъдието ще бъдат съкратени 571 щата, стана ясно от правителствено решение, прието по време на днешното заседание на Министерския съвет.

Министрите одобриха постановление за определяне на второстепенните разпоредители с бюджет в Министерството на правосъдието, обясняват от правителствената пресслужба. Това са Националното бюро за правна помощ, директорът на Централния регистър на особените залози, изпълнителният директор на Агенцията по вписванията, главните дирекции „Охрана” и „Изпълнение на наказанията”.

С постановлението се правят промени и в числеността на служителите в системата на Министерството на правосъдието с цел оптимизиране на разходите за персонал до размера им, утвърден със Закона за държавния бюджет и постановление на правителството за изпълнението му.

Щатните бройки в правосъдното министерство се намаляват от 264 на 250. Числеността в структурите на второстепенните разпоредители се оптимизира с общо 557 щатни бройки. В резултат на това броят на администрация и служители там от 6588 стават 6031, а общият брой на предложените за съкращаване щатове – 571.

Министерството на правосъдието потвърждава намерението си да не се засягат щатовете на охранители и надзиратели, уточниха от пресцентъра на ведомството във връзка с приетото постановление.

„Диалогът продължава и конкретните длъжности за съкращаване ще бъдат определени след дискусия по места”, се казва още в съобщението

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още