IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо 4 от горските предприятия към МЗХ са държали пари в КТБ

Най-голям дял от парите си в банката е държало Югоизточното държавно предприятие - над 21%

15:50 | 17.07.15 г.
Общо 4 от горските предприятия към МЗХ са държали пари в КТБ

Общо 4 от горските предприятия към Министерството на земеделието и храните (МЗХ) са държали пари в Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщи по време на парламентарния контрол министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Самото министерство и второстепенните разпоредители с бюджетни средства към ведомството нямат сметки в КТБ, допълни Танева.

Югоизточното държавно предприятие е имало над 1,5 млн. лева по разплащателна сметка в банката. Договорът на дружеството с финансовата институция е сключен през 2013 г., като е предвидена лихва по разплащателни сметки от 1% и по депозити от 6,5%, посочи министърът.

Югозападното държавно предприятие е имало 522 хил. лева в банката, като по договор лихвата по разплащателната сметка на дружеството е била 1%, а за депозити – 6,25%.

Южното централно държавно предприятие е държало в КТБ 9,123 млн. лева, от които 1,92 млн. лева са били по депозити, а останалите – в разплащателна сметка. Лихвата по разплащателната сметка на дружеството е била 1%, а по депозитите – 6,5%.

Северното централно държавно предприятие е имало 1,162 млн. лева в банката, от които 1,112 млн. – депозит, а останалите са били по разплащателна сметка. Лихвите по разплащателната сметка и по депозитите са били съответно 1% и 6% по договор.

Нито едно от четирите дружества не е държало повече от 25% от парите си в банката, каза още Танева. Югоизточното предприятие е държало в КТБ 21,4% от парите си, Югозападното – само 3,36%, Южното централно – 19,65%, а Северното централно – 14%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още