IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът обяви "Топлофикация Шумен" в несъстоятелност

Съдът постановява прекратяване на дейността на дружеството, обща възбрана, запор и осребряване на имуществото

17:17 | 25.07.15 г.
Съдът обяви "Топлофикация Шумен" в несъстоятелност

"Топлофикация Шумен" ЕАД да бъде обявена в несъстоятелност. Това е решил на закрито заседание вчера Шуменският окръжен съд, става ясно от решението на съда, публикувано на сайта на институцията, съобщава БТА. 

Съдът постановява още прекратяване на дейността на дружеството, обща възбрана и запор на имуществото на предприятието.

Прекратяват се и правомощията на управителните органи на топлофикацията, лишава се търговското дружество от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото.

Постановено е и осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността на "Топлофикация Шумен" , както и разпределение на осребреното имущество. 

От решението на съда става известно още, че се свиква събрание на кредиторите на дружеството на 3 септември. На него ще се определи реда и начина на осребряване на имуществото на "Топлофикация Шумен", на метода и условията на оценка на имуществото на компанията, за избор на оценители и определяне на възнаграждението им. 

Решението на съда подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд в седемдневен срок от вписването му в Търговския регистър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още