IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Транспортното министерство готви концесията на интермодалния терминал в Пловдив

Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител на концесионните анализи

21:15 | 14.08.15 г.
Транспортното министерство готви концесията на интермодалния терминал в Пловдив

Министерството на транспорта и технологиите обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на концесионни анализи за интермодалния терминал в Пловдив, става ясно от съобщение на сайта на ведомството.

От публикуваната покана е видно, че очакванията са изпълнителят  да направи технически и финансово-икономически в поне три варианта, както и правен и екологичен анализ за предоставяне на концесия за услуга върху терминала.

По поръчката трябва да бъдат изготвени още и проекти за обосновка на концесията, концесионен договор, документация за участие в откритата процедура, както и самото решение за откриване на процедурата.

Прогнозната стойност на поръчката е 66 хил. лева, става ясно още от документацията. По нея не е предвидено европейско финансиране.

Желаещите да участват в търга трябва да докажат наличието на подходящите експерти за изработване на анализите. Критерий за възлагане на поръчката няма да бъде най-ниската цена, а икономически най-изгодната оферта.

Крайният срок за получаване на офертите по тази обществена поръчка изтича на 7 септември.

Изграждането на интермодалния терминал в Пловдив се извършва с европейско финансиране по програма "Транспорт" за периода 2007 - 2013 година. Бюджетът на проекта е почти 14 млн. лева, а срокът за изпълнение на строителните работи е декември 2015 година, става ясно от сайта на изпълнителя "Трейс груп". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още