IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чартърни полети, финансирани от държавата, ще удължават туристическия сезон

Министерството на туризма ще насочва вниманието към културно-историческия туризъм в Поморие

21:01 | 25.08.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Чартърни полети, финансирани от държавата, ще удължават туристическия сезон

С чартърни полети, финансирани от държавата, ще бъде направен опит за удължаване на туристическия сезон. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова пред представители на туристическия бизнес в Поморие, съобщи БТА.

Правителството е подало нотификация до Европейската комисия за плановете си очаква тяхното одобрение от Брюксел, защото това представлява държавна помощ, уточни още министърът.

Стъпка в посока на удължаване на туристическия сезон е и вписването на Поморие в една от дестинациите, включени в маршрута "Морските крепости на България", разработен от Министерството на туризма. Целта е да бъде привлечено още по-голямо внимание към културно-историческия туризъм и повече туристи да комбинират морската си почивка с разходка из миналото на града.

Недостигът на опитни и квалифицирани кадри се очертава като една от основните спънки при предлагането на конкурентен туристически продукт, коментира на срещата кметът на общината Иван Алексиев. Той предложи да бъдат създадени социални програми за обучение с ефективното участие на практици от бранша.

На срещата бе поставен и въпросът за концесиите на плажовете и тяхното стопанисване, както и възможностите за увеличаване правомощията на общините, с оглед по-бързо и адекватно регулиране и контрол по места.

Ангелкова информира, че от следващата година концесиите следва да преминат към министерството на туризма, като вече е създадена междуведомствена работна група за целта.

Облекчаването на визовия режим за Турция, регулирането на допустимия шум, премахването на временните обекти също са били сред обсъжданите теми по време на срещата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 31 rate down comment 2
panther
преди 8 години
Хааааахахахаха, ех тея прости гербери насила ще накарат всеки нормален човек в България да почне да не плаща всички възможни данъци...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 33 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Хихи... следваща стъпка - държавата да финансира почивката на чуждите туристи с последваща перспектива да започне и да им заплаща в пълен размер заплатите за времето, през което са на почивка в България...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
Финанси виж още