IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военни недоволстват заради забавено изплащане на добавки

От Министерството на отбраната не отричат, че на места има забавяния

09:16 | 16.09.15 г. 5
Военни недоволстват заради забавено изплащане на добавки

Стотици военни недоволстват, защото им орязват доходите, пише в. "Труд". Военни твърдят пред изданието, че от известно време не им изплащат добавки и социални придобивки, които им се полагат.

Униформените са убедени, че по-висшестоящи техни колеги са им свели, че в Министерството на отбраната се обсъжда да бъдат премахнати онези 15% към доходите им, които се дават за специфични условия на труд. Този тип добавка бе въведена от бившия военен министър Николай Цонев с вътрешна заповед, с която си навлече гнева на бившия премиер Сергей Станишев.

„Не може да потвърдим информация, че се обсъжда премахването на добавките за специфични условия на труд. Обсъждат се различни варианти бюджетът на МО да стигне за всичко необходимо до края на годината“, обясниха от министерството. Не отрекоха, че може да се е получило забавяне на някои плащания по места.

Част от военните се оплакват, че са били орязани парите, които им се полагат за храна по време на дежурство. Капитан твърди, че вместо 24 лв. за денонощен наряд са му били изплатени 12 лв. Друг военен е сметнал, че за 12-часово дежурство са му дали 8,60 лв. Бавели се плащания за квартирни и други социални придобивки.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 0
comet
преди 8 години
Преди 70 години военен е било синоним на защитник на обществото, но преди 70 години, когато мъжете са били мъже, а жените жени, тогава дори политиците са били политици в сравнение с днешните жалки актьоти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 2
penman
преди 8 години
Тези търтеи реват, че им намалили парите за храна от 24 на 12 лв., а какво да кажат лекарите и сестрите, на които за храна по време на дежурство им дават по 2 лв.!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Тея да *** и без тва пенсия на 45г. цял живот пърдат и нито една тухла не са вдигнали през живота си. Ей НАТО да им плати нали са за тях милеят, ми да се обърнат към "сънародника си Брийдлаф" да се опраат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 1
forexboy
преди 8 години
Военните толупи да не се оплакват! С 1500 лв. средна заплата на офицер нямат никакво право да реват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още