IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изборният ден започна нормално

За охрана на избирателните секции са ангажирани над 13 хил. полицейски служители

08:36 | 25.10.15 г.
Изборният ден започна нормално

Нормално и навреме започна изборният ден в цялата страна. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев, цитиран от „Фокус“.

По думите му няма особени затруднения при откриването на изборния ден.

„Към момента в цялата страна са отворени избирателните секции и се гласува. Може да имало евентуално закъснение с няколко минути, но тази информация е в ОИК, които следва да си предприемат необходимите стъпки, ако не са се явили членове, да бъдат заменени или да уведомят дали има забавяне. При нас не е постъпила информация за забавяне”, обясни Андреев.

Той поясни, че в чужбина избирателните секции работят, там където е започнал изборният ден, съгласно местното време.

Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите, съобщиха и от пресцентъра на МВР.

Създадена е организация за осигуряване на обществения ред. За охраната на избирателните секции са ангажирани 13 115 полицейски служители.

Във всяка областна дирекция има създаден щаб, който ще работи на 24-часов режим за отработване на всички сигнали. Работни групи във всяко от районните управления ще реагират на място при получаване на всякакъв сигнал, отнасящ се до изборния ден.

Звената на дирекция „Български документи за самоличност“ днес ще бъдат отворени от 8 до 18 часа за издаване на удостоверения, които да послужат на гражданите с невалидни документи да упражнят правото си на глас.

Първите данни за избирателна активност ще бъдат получени в 10 часа.
 

Четете още новини за изборите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още