IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изготвят проектите на новите учебници за I-ви и V-и клас до половин година

Промените в учебното съдържание за първи клас са минимални

13:04 | 08.01.16 г. 1
Изготвят проектите на новите учебници за I-ви и V-и клас до половин година

До половин година в Министерството на образованието трябва да получат от издателите пробните екземпляри на новите учебници за първи и пети клас, съобщи министърът на образованието Тодор Танев, цитиран от БНР.

Той посочи, че проектите ще бъдат поетапно оценявани от комисии към министерството.

Просветният министър каза, че е възможно да се започне обучение и по старите учебници, но при спазване на новата програма, за която ще се получат инструкции. 

Според министър Танев промените в учебното съдържание за първи клас са минимални.

По отношение на учебника по история за пети клас „е по-особен случаят”. Танев каза, че може да бъде взет като мостра учебникът за седми клас, който ще бъде използван, но в съкратени форми.

Министерството на образованието не обмисля нова система за прием в първи клас. Проф. Танев каза, че класирането на първокласниците в София ще се решава в тясна връзка със синдикатите.

Министърът на образованието Тодор Танев обяви през пролетта на миналата година, че ще има промяна в учебниците, тъй като много от тях не са актуални,  а има и допуснати грешки.

"В учебниците, които сега се използват, има проблеми и грешки и с тяхната промяна сме се забавили с десетилетия. Електронни или хартиени, учебниците трябва да бъдат променени. Ще започнем с учебниците от първи до четвърти клас, които не са толкова обемни", посочи тогава министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
И какво толкова са се развълнували от тези учебници. Мога веднага да им напиша един Пролог.'И когато злата вещица от Смолян, която се представяла по медиите за бабата-отличничка по енергетика и топ-дизайнер на чистите дърва, и която не спирала да съветва населението как да бастисва по-ефективно живата гора, изсякла и последното жизнеспособно дърво от региона -всичко потънало в мрак и свлачища, и тотална разруха. С течение на времето землището се превърнало в шедьовър на материалната и духовната нищета, после логично настъпил хаосът и падането на третата сянка. И всички зайци, мечки, вълци и лисичета били заличени за вечни времена от базата данни на биосферата на планетата, ... а днес вече никой не си спомнял, нито кой какво бил направил, нито защо'.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още