IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вотът на недоверие срещу кабинета ще бъде внесен идната седмица

Той е за цялостната политика в здравеопазването, а не само заради скандала с ваксините, поясни Емил Райнов

13:19 | 02.02.16 г.
Вотът на недоверие срещу кабинета ще бъде внесен идната седмица

Вотът на недоверие срещу кабинета ще бъде внесен през следващата седмица. Това съобщи д-р Емил Райнов от БСП в ефира на Bulgaria ON AIR. По думите му от БСП вече са готови с мотивите.

Райнов обясни, че вотът на недоверие е за цялостната политика в здравеопазването, а не само заради скандала с ваксините. 

„В петък на поредния парламентарен контрол ще има дебат за ваксините, за да затворим тази тема, за да не понасяме обвинения, че вотът за недоверие е заради ваксините“, каза депутатът от левицата.

Димитър Шишков от Реформаторския блок заяви, че Блокът активно ще подкрепя министър Москов, защото „той хвърли много усилия и много смелост“.

Здравната карта ще се обсъжда до 1 април, каза още Шишков и уточни, че критики по нея може да има и от РБ.

Според д-р Райнов от 1 април, датата от която влиза в сила новият Национален рамков договор, достъпът на българските граждани до здравеопазване ще бъде по-труден.

Според него ако здравната карта бъде приета, ще бъдат засегнати най-малките и общинските болници. На противоположно мнение е Шишков, който бе категоричен, че малките лечебни заведения няма да бъдат ощетени.

"В момента реформата се прави за спазване на финансова дисциплина. Чрез всички тези симулации на реформи се прави именно това нещо - по-малко пари за здравеопазване, за да може финансовата тежест, която държавата трябва да поеме за здравеопазването, да слезе долу директно при пациентите", заяви на свой ред Райнов.

Още новини четете в сайта на Bulgaria ON AIR

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още