IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дончев: Ще търсим обезщетение за превозвачите, понесли загуби от гръцката блокада

Опасна комбинация от представители на различните видове власти са публикуваните списъци на синдиците на КТБ

10:45 | 10.02.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Дончев: Ще търсим обезщетение за превозвачите, понесли загуби от гръцката блокада

България ще търси обезщетение за превозвачите, които понесоха загуби от блокадата на гръцката граница. Това каза пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев.

„Това е абсолютно безпрецедентна ситуация. Български официални държавни представители, и то на най-висше ниво, да уреждат такава ситуация на територията на чужда държава със самите протестиращи – нещо без аналог”, коментира Дончев. 

По думите му оттук нататък държавата, ползвайки всички европейски и дипломатически механизми, следва да търси обезщетение не само предвид претърпените щети от превозвачите и търговците, а и като вид гаранция, че цялата тази ситуация няма да се повтори след една година. В момента се проучват възможностите за влияние на ниво външно министерство и транспортното министерство, каза той.

Случайното разпределение на жалбите в Комисията за защита на конкуренцията ще бъде уредено с допълнителни законови поправки в идните месеци, съобщи още Дончев. Това е редно да се случи в Закона за защита на конкуренцията. „Имам принципна договореност с народните представители то да бъде задвижено в следващите месеци”, посочи вицепремиерът.

Публикуваните във вторник списъци на синдиците на КТБ Томислав Дончев определи като „опасна комбинация от представители на различните видове власти”. 

„Би било грешка да се гледа само списъка, има документи и анализи, които трябва да бъдат обект на внимание – част от тях още не са готови, за да разберем цялата истина за КТБ”, каза вицепремиерът.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още