IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политици и магистрати - масово със сметки в КТБ

В списъците може да се видят имена на прокурори, следователи, съдии, служители в ДАНС, директори в НАП...

18:24 | 09.02.16 г. 63
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Синдиците на Корпоративна търговска банка публикуваха пълните списъци с имената на политици, магистрати и партии, които са държали пари в банката, като стана ясно, че въпросните масово са се възползвали от преференциите по депозитите, които предлагаше КТБ, преди да бъде затворена.

Оповестен бе и списък с търговски дружества с депозити и кредити във фалиралата банка, като също така става ясно и кои от висшите чиновници са получавали пари от КТБ - пряко или чрез семействата си. 

Освен политици в списъците може да се видят имена на прокурори, следователи, съдии, служители в ДАНС, директори в НАП, както и представители на местната власт и членове на семействата им.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е имал пет влога в банката. Два от тях са в левове – от 174 лева и 19 914 лева, два в евро – от 97 евро и 254 евро, и един в щатски долари – 313 долара. Разрешеният размер за кредит за него е бил 25 000 в евро и в долари. От списъка става ясно, че той е усвоил кредити в размер на 20 345 евро и 20 086 долара, които са погасени.

Бившият финансов министър Милен Велчев е разполагал с 1 136 980 евро и с два влога в левове – с 3 393 548 лева и 362 782 лева. Съпругата му Симона Велчева пък е имала влог с 876 725 лева.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е разполагал с 1 359 144 лева и около 1000 евро в КТБ. Министърът на културата Вежди Рашидов е вложил 661 122 лева и 950 000 евро в банката.

Бившият премиер Иван Костов е имал на влог в банката малко над 161 000 лева, а съпругата му Елена Костова - влогове за над 462 000 лева и близо 54 000 евро.

Депутатът в Европейския парламент Николай Бареков има общо над 1,8 млн. евро и 718 000 лева. Той е имал и близо 10 000 евро кредит, който е погасил. 

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков е държал в банката 14 735 долара.

Бившият образователен министър Даниел Вълчев фигурира с два влога – съответно от 61 613 лева и 52 982 евро.

Анелия Клисарова, която бе бивш министър на образованието, е имала влог от близо 62 000 лева, а депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш енергиен министър, е с влог с 64 551 лева.

Манол Курдаланов, съпруг на Анна Баева-Курдаланова, съдия от Софийския градски съд, е в списъка с два влога в евро – от 1 552 573 евро и 404 111 евро, както и един с 500 лева.

Бившият заместник-министър на икономиката и енергетиката Димитър Чохаджиев е разполагал с общо пет влога в банката със значителни суми - 363 850 лева, 612 206 евро, 1 475 385 евро, 1 787 092 евро и 1500 долара. Съпругата му също имала 220 777 евро в КТБ. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Съпругата на подуправителя на БНБ Димитър Костов – Елка Костова, е имала пет влога в левове – съответно от 2103, 6014, 8393, 18 751 и 21 821 лева.

Елка Костова е имала и трудово-правни отношения с банката, извършвала е и консултантски услуги. Според списъците плащанията към нея са били за малко над 260 000 лева.

Близки на членове на Сметната палата също са печелили от КТБ - като съпругата на члена на палатата Румяна Георгиева - Динко Георгиев. За КТБ е работила и съпруга на член на Комисията за регулиране на съобщенията Радослав Илиевски. Тя е заработила почти 200 хиляди лева. Димитър Димитров от Комисията за енергийно регулиране също е давал консултации на КТБ - спечелил е 32 хиляди и 400 лв.

Албена Костова - прокурор и член на Съдебния съвет, заедно със съпруга ѝ, са имали влогове за общо 300 000 евро и 900 000 лева. 

Съпругата на изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов също попада в списъка с остатък от влог - 3 лева. Не става ясно дали висшите чиновници са изтеглили депозитите си преди срива на банката.

Бившият заместник-председател на  Комисията за финансов надзор Димана Ранкова има влог от 199 хил. лв. и 104 хил. евро, а Кирил Желев, който бе зам.-министър на финансите, а преди това ва за кратко беше шеф на агенция "Митници", е с 209 хил. лв. Настоящият заместник-председател на КФН Ангел Джалъзов има 5113 лв.

Съпругата на подуправителя на БНБ Димитър Костов, който отговаря за банковия надзор – Елка, има по сметка 55 000 лв.

От партиите НДСВ е имала влог от 1,367 млн. лева, като партията има и два погасени кредита – за 99 974 и за 75 382 лева.

ДСБ е с три влога с общо близо 276 000 лева, а СДС - с един влог с 85 000 лева. Според списъка за партиите БСП-Областен съвет-Варна е държала в КТБ 1 064 964 лева. Политическа партия "Глас народен" е имала два влога - за 44 376,50 лева и за 840 000 лв. 

Всичко за КТБ може да следите тук!

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

51
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"....че там си държат парите все хора от сой."===Какъв е този "СОЙ" че ми стана смешно.....!!!? Ако се разровят в селската/а защо не и градската/ къща на дядо, току са изпаднали от някой от скриновете ЦЪРВУЛИТЕ му! :))))) ...СОЙ...*** са всичките и западните им спонсори като към такива се отнасят ама те не вдяват! :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 5 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
"В списъците може да се видят имена на прокурори, следователи, съдии, служители в ДАНС, директори в НАП..."=== Все отбор юнаци -бизнесмени. Инициативни хора. После било необяснимо желанието на българите да следват право вместо за инженери. :))))) Макар че..... не е необходимо и да си правно грамотен, ако се случи да се намърдаш в групата за масовка на някоя партия, та да седнеш на някое сладко място, да цоцаш държавна пара и да продаваш части от държавата барабар с крепостните на чуждоземци. А после, да сложиш скъпа вратовръзка да изпъчиш корем /върху който специално си работил/ и да започнеш да раздаваш съвети как се прави икономика. :))) БГ реалности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
Банката на Цветан Василев наистина е била стабилна банка. Не е учудващо, че там си държат парите все хора от сой.Но е ужасяващо, че собствените ни политици и съдии , и .. не са наясно кой е собственикът на България, разчупва баницата и къде е скрил парата!И този собственик не търпи конкуренция и то от българи!Препоръчвам на политиците ни, да четат конспиративни теории. В тях има много повече действителна информация, отколкото на тях самите им се казва.Конспиративно, 50 000 българи в нашата политика са се продали на Мамона!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 3 rate down comment 1
deant
преди 8 години
вече ми се е случвало. не са ме глобили и не са ме похвалили. желанието ми е това, което се случи на мен да ти се случи и на теб и да видим дали ще се разминеш. защото мисля, че за данъчните няма банкова тайна. ама нищо ти се надявай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 3 rate down comment 4
misanthrope
преди 8 години
И на кого колко си дал бе мамин златен? Списъка не е на всички вложители, а само на магистрати/политици. Парите са изплатени не от тебе а от ФГВ който пък ги събира от търговските банки.И накрая, ако все още мислиш, че на някого нещо си дал, дал си на Цецо Вас и на онзи който не (бива) да се назовава, а не на мъжа на съдийката от Търговище.Та ,.. именно, с тоя списък ти хвърлят прах в очите, вместо да кажат на кого наистина дадоха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
аз съм тоя, дето си е платил данъците. Така де-за тая година още не съм:) списъка не ми помага никак, освен, че знам на кой колко съм дал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 7 rate down comment 3
крас
преди 8 години
КОГА НАЙ ПОСЛЕ НЯКОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ КАКВА СУМА ОТ ДЪРЖАВНИЯ ЗАЕМ ТЕГЛЕН И ПРЕДОСТАВЕН ПАК ПОД ФОРМАТА НА ЗАЕМ НА ЧАСТНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ Е ПОГАСЕН С какво държавата обезпечи вземането си към този ЧАСТЕН фонд за гарантиране на влоговете, който като една взаимоспомагателна каса на частните банки НЯМА НИКАКВИ АКТИВИ!?ЗАЩО този ФГВБ не набра парите необходими за плащане влоговете на КТБ или с увеличаване на дяловото участие на частните банки участващи в него, или пък теглейки заем но не от държавата която не е финансова институция , а от БНБ или друга банка!?ФГВБ никога няма да върне парите които ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ му предостави загробайки ни с ДЪРЖАВЕН ЗАЕМ за милиарди!ТОЗИ НЕПОЗНАТ ЗА НАС ГРАБЕЖ БЕ ОСЪЩЕСТВЕН ОТ ЦАРСКИТЕ ХОРА : Борисов, Милен и Георги Велчеви, Спас Русев, председателя на младежкото НДСВ - Дилян Пеевски !ВЕРОЯТНО АВТОРСКИТЕ ПРАВА СА НА ЛОНДОНСКИЯ КЛУБ НА КИРИЛ САКСКОБУРГГОТСКИ!На печелившите честито, на нас по високо данъчно бреме!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
Напротив-аз си мисля, "да, във всеки случай, когато ми искат пари, трябва да знам колко са". Точка. Ако някой ги напада, то това показва ниво. Имам ЕДИН проблем-защо са само на вложителите, а не и на кредиторите(то и това го има в коментарите). Точка. Иначе съм ок с публикацията. Не обвинявам никой(поне не и съдията с 300 лв). Виж за социалиста Узунов...мисля, че той дължи обяснение. Не, че вярвам, че ще го даде. И оня зам министъра и той дължи обяснение. Веждичката, до колкото разбрах са му доказани парите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 12 rate down comment 0
крас
преди 8 години
ВРЕМЕ Е ДА СЕ КАЖЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА КТБ!Атаката на банката дойде от Цацаров!Какво се случи с измислената история за изнесени стотици милиони от трезора на банката?!ЦАЦАРОВ СЪЗДАДЕ ПРОБЛЕМА довел до задвижването на процеси довели да фалита й!За разлика от *** на обречената КТБ бе отказано рефинансиране с ДЪРЖАВЕН ДЕПОЗИТ!РЕЗУЛТАТА:1/ Със заем ДЪРЖАВАТА влезна в задълженията на ЧАСНАТА взаимоспомагателна каса на банките /ФГВБ/ и плати задълженията й към вложителите!ЗАЩО С ТЕЗИ МИЛИАРДИ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА ПОЛУЧИ ОБРАТНО ДЪРЖАВАТА НЕ ПРИДОБИ МАЖОРИТАЛНИЯ ПАКЕТ И ОБЕЗЦЕНЕНИЕТЕ АКТИВИ НА КТБ?2/ Собственика на банката криещ се зад абвиатурата на ВТБ на Русия чрез един фиктивен залог и търг придоби ВИВАКОМ. Тази финансова измама бе осъществена от царските хора - Милен и Георги Велчеви, както и от приятеля му Спас Русев!3/ Длъжника на банката бившият комсомолски секретар от НДСВ - Дилян Пеевски изкупи на безценица активите на КТБ без и стотинка от тях да влезнат в бюджета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
ама...мизантропче...не се сърди, но от поста ти изглежда, все едно ти все още живееш в соц-а. Това, че са те изтъпанили(в синхрон със закона) в някакъв списък не значи нищо повече, от това, че са те изтъпанили в някакъв списък. Изводите ти ни ги внушаваш сега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още