IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Политиците да управляват напълно прозрачно публичния ресурс

Опитите да бъде подменен дневният ред и да се отклони вниманието от истинските проблеми на обществото няма да успеят, коментира президентът

21:02 | 19.02.16 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Плевнелиев: Политиците да управляват напълно прозрачно публичния ресурс

Политиците да въведат правила за пълна прозрачност в управлението на публичния ресурс. За това призова президентът Росен Плевнелиев в речта си по време на възпоменателната церемония по повод 143 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, информират от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава беше категоричен, че опитите да бъде подменен дневният ред и да се отклони вниманието от истинските проблеми на обществото няма да успеят.

„Нашият път напред може да бъде единствено този, по който решително крачеше Васил Левски – по него се върви с морал, с честност и с любов към отечеството, за чиста и свята република и за достойното място на България в Европа“, каза Плевнелиев.

„Нито популизмът, нито магическите решения, предлагани от не един месия, нито поставянето под съмнение на националния идеал, ще изведат България по пътя на благоденствието“, подчерта той.

Росен Плевнелиев заяви, че народът ни е обединен от вярата, че и в утрешния ден България ще носи заветите на Левски и ще защитава историческия избор, който Апостола направи за нас, българите - да бъдем равни с другите европейски народи.

„Единни сме в стремежа си да се борим за постигането на националния идеал, завещан от Левски, за чиста и свята република, в която под един закон ще живеят всички, без оглед на произход, етнос и религия“, посочи още държавният глава.

По думите на президента „чистата и свята република трябва да се отстоява ежедневно, както и демокрацията. Тогава, когато народът казва, че няма справедливост и върховенство на закона за всички, когато няма осъдени за корупция по високите етажи на властта и по грандиозни кражби като Корпоративна търговска банка, Първа частна банка и много други, значи се отдалечаваме от идеала“.

Зависи от всички нас националният идеал да бъде не поставен под съмнение, а реализиран, посочи още президентът и призова политиците да въведат правила за пълна прозрачност в управлението на публичния ресурс, така както Левски се е отчитал за всеки грош.

„Днес всички в България на думи са против корупцията и олигархията и за социалнотговорна пазарна икономика. Но именно Левски ни учи, че вместо извинения и оправдания, са нужни дела и резултати в подкрепа на демокрацията и правовата държава и за равенството на всички пред закона. Колко още стратегии ще изпишем, вместо да заявим ясно – имаме идеал, имаме цел и посока, зададени от Левски. Обединени сме като един около тях“, подчерта още президентът Плевнелиев в изказването си на церемонията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 2
bgMan
преди 8 години
Само руските и турските мекерета ли имат това право?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
Що само не е уточнил досега правят ли го или не го правят прозрачно.Иначе все едно нищо не е казал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
ivan_ivanov601
преди 8 години
ТОЧНО ВИЕ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ НЕ СИ ГЛЕДАТЕ РАБОТАТА И ОТКЛОНЯВАТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ. НАПРИМЕР КАТО ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА АРМИЯТА КАКВО НАПРАВИХТЕ, ЧЕ ВВС НЕ МОГАТ ДА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДАЧИТЕ И СЕ КАНЯТ "СЪЮЗНИЦИ" ДА ОХРАНЯВАТ НЕБЕТО НИ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
.....и той КАЗА ! Да се знае и помни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 5
eng.Garin
преди 8 години
Точно така другарю Плевел! А вие ще минете ли от безжична на кабелна връзка с американското посолство???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 6
ing5rov
преди 8 години
Тая продажна твар няма право изобщо да цитира Левски...американско ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
Атанасио
преди 8 години
Според БОРКОР - 2% от фирмите печелят над 90% от обществените поръчки Истината е ,че трябва тотална прозрачност на разходите на бюджета включително ''кръгла маса'' за стратегии - национална доктрина ,и съм обяснил основните неща - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713491132262447тоест пратил съм писмо и на Президента като изрично им писах да ми изпратят входящ номер но тези ... не ми пратиха нищо От юридическа гледна точка става въпрос за нарушение на Конституцията и ГЕНОЦИД - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1562875143990714,и ВАС го потвърди за здравеопазванетоОт икономическа гледна точка е по-сложно защото защото има неукост ,зависимост ,психопатии и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 2
serafima
преди 8 години
Милият той! Толкова общи приказки, толкова е неясен, повтарящ баналности и лицемерен, та дори ми е неудобно да мисля за него като за държавен глава. Кой е според него дневния ред и как искаме да бъде подменен, за да се отклони вниманието от истинските проблеми на обществото, които нямало да успеят? Остава в историята като трагично слаб, комичен и вреден преЦедент!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още