IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москов: Осигурихме 56 млн. лева повече за здраве за две години

Според здравния министър нито една болница няма да получи по-малко от изработения през миналата годинa обем

10:33 | 21.02.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

"За две години сме осигурили 56 милиона лева повече в доболничната помощ. Това е следствие на година и половина яростна битка за вашите пари". Това заяви за предаването "Събуди се" по BTV здравният министър Петър Москов. 

"Нито една болница няма да получи по-малко от изработения през миналата годинa обем", изтъкна той. 

Министърът посочи, че според новия рамков договор, който влиза в сила от април, се осигуряват нови 640 хиляди направления в сравнение с миналия период

"Отпуснато е и финансиране за нови 230 хиляди профилактични прегледи за децата до 18 години. Има и 5 милиона броя нови изследвания, които лекарите ще могат да назначават и които ще бъдат заплащани от Здравната каса", посочи той. 

"Аз не казвам, че ще цъфнем и вържем от следващия месец и всички ще се живи и здрави, но това е една добра стъпка", подчерта Москов. 

По думите му заплатите на медицинските сестри и лекарите ще бъдат увеличени: "Още сега за спешните центрове държавата гарантира увеличение, което е държавна политика. 1500 лева за лекар и 900 лева за сестра е заплатата и то за целия щат".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
крас
преди 8 години
ИЗЦЯЛО СБЪРКАН МОДЕЛ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ в който са създадени такива абсурни противоречащи си и несъвместими с дейноста понятия като ЛЕКАР -ТЪРГОВЕЦ и БОЛНИЧНО ЗАВЕДЕНИЕ -ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО.Да превърнеш ЗДРАВЕТО в стока с която да се създава БВП е нещо което вможе да се роди в ненормална да не кажа нечовешка глава!За съжаление не само БЪЛГАРИЯ , но и огромната част от "ЦИВИЛИЗОВАНОТО" общество се управлява от *** превърнали се в слуги на ШЕЙТАНА!ЗА ТЯХ ПАРИТЕ СТОЯТ НАД ВСИЧКО , ДОРИ И НАД НАЙ ЦЕННОТО КОЕТО Е СЪЗДАЛ ТВОРЕЦА - живота !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още