IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Рачев е назначен за шеф на банковата сигурност в БНБ

Директорът поема поста официално от 1 април, като преди това изпълняваше временно длъжността

15:58 | 04.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Николай Рачев е назначен за шеф на банковата сигурност в БНБ

Николай Рачев е назначен за директор на дирекция „Банкова сигурност и защита на класифицираната информация“ в Българска народна банка (БНБ), съобщават от централната банка.

Той поема поста официално от 1 април 2016 г., като преди това бе изпълняващ длъжността директор на същата дирекция, след като предишният директор Деян Петков напусна.

Преди това Рачев беше началник на отдел „Сигурност в Печатница на БНБ“. Той работи в БНБ от 16 август 2010 г. Притежава висше техническо образование, владее английски и руски език и е с дългогодишен опит в системата на националната сигурност.

Според организационната структура на БНБ директорът на дирекция „Банкова сигурност и защита на класифицираната информация“ докладва пред управителя на централната банка.

Дирекцията отговаря за сигурността, достъпа и защитата на информация, сътрудничеството в органите на Министерството на вътрешните работи, съдебните и разследващите органи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още