IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите отменени резервации за почивка в Гърция вече са факт

Бойко Борисов и Ивайло Московски утре се срещат с представители на превозвачи и туроператори

16:06 | 24.04.16 г. 1
<p>
	Засега почивката на българи в Гърция за Великден остава под въпрос. <em>Снимка:&nbsp;https://pixabay.com</em></p>

Засега почивката на българи в Гърция за Великден остава под въпрос. Снимка: https://pixabay.com

Първите отменени резервации за почивка в Гърция вече са факт. Заявките на българските превозвачи за пълна блокада на границата по Великден дават своите резултати. Отливът на туристи не е масов, но пък страхът от загуби в Гърция е сериозен.

Почти светкавично заявката за блокада на граничните пунктове започна да носи след себе си проблеми и отказани резервации. 

„Хората започнаха да правят запитване. Притесняват се дали ще тръгнат на път или ще си останат на границата, дали пък ще влезат или ще се върнат”, обясни Кристина Ковачева, туроператор, пред Нова телевизия.

В съседна Гърция вече изчисляват загубите. В къщата за гости на Василис Политис в Аспровалта до вчера очаквали 6 български семейства. Две от тях, обаче се отказали. „Притеснен съм, не само аз, а и колегите ми. Границата не трябва да се затваря. Не съм съгласен с това”, на мнение е Василис Политис, собственик на къща за гости.

В този хотел на брега на морето също има отказани резервации от българи. За късмет на собствениците, обаче останалите резервации са сигурни, тъй като са направени от холандци.

 „Това не може да продължава така. Ту едните, ту другите. Можем да живеем мирно и да намерят решение без демонстрации по границите. Не съм съгласна и съм гневна на това, което направиха гръцките фермери”, на мнение е Мария Панайотиду, управител на хотела.

От предстоящата гранична блокада са притеснени и българите в Гърция. 

Засега превозвачите предвиждат блокадата да стане факт на Разпети Петък.

Туроператори пък очават загуби в размер на десетки милиони, ако блокадата се случи.

Премиерът изрази съгласие с мотивите на родните превозвачи, но посочи, че не е привърженик на подобни ответни действия.

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на транспорта Ивайло Московски ще имат среща утре с представители на протестиращите превозвачи и туроператори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 21 rate down comment 2
makama
преди 8 години
Наистина Ли ???Съмнявам се....Ако това е истина, това означава, че обикновените гърци следва да си променят отношението към българите..... до сега те се смятаха за богове .... а ние им изглеждахме като роби....Затваряне на границата ТРЯБВА ДА ИМА И НЕ САМО СЕГА А ПРЕЗ ЮНИ... бий за да те уважават.... това е основен рефрем с спорта, който е приложим и в тази ситуация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още