IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български превозвачи обмислят блокада на българо-гръцката граница през юни

Идеята е да провалят летния сезон в Гърция

18:06 | 18.02.16 г. 1
Български превозвачи обмислят блокада на българо-гръцката граница през юни

Български превозвачи обмислят да провалят летния сезон в Гърция с блокиране на всички гранични пунктове по българо-гръцката граница през юни.

Сдруженията на българските превозвачи обсъждат вариант, при който през юни да затворят пунктовете, заяви за „Фокус“ Илиян Филипов от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).

„Така, както те провалят българския бизнес, по този начин ще провалим и гръцкия бизнес с туризма. Много сериозно се обсъжда този вариант и може би това ще се случи“, каза Илиян Филипов.

Той уточни, че като се вземе решение, ще бъдат уведомени всички български граждани, за да не правят резервации по гръцки хотели и курорти и да се избегне напрежение. 

По думите на Филипов гръцките власти не оказват абсолютно никакво съдействие за разрешаване на проблема на българо-гръцката граница.

„Няма дипломатичен път, по който да бъде разрешен проблемът с гръцките фермери“, категоричен е той.

От утре сутрин ще бъдат блокирани и граничните пунктове „Златоград“ и „Ивайловград“, с което се прекратява изцяло преминаването по суша между България и Гърция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
индианеца
преди 8 години
Нещо по-умно не можахме ли да измислим ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още