IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Превозвачите готвят безсрочна блокада на границата с Гърция

Шофьорите настояват за пълно отваряне на границата без часово ограничение

21:01 | 16.02.16 г. 7
Автор - снимка
Създател
Превозвачите готвят безсрочна блокада на границата с Гърция

Блокада на всички пропускателни пунктове на границата с Гърция готвят превозвачите. От 10 часа сутринта утре няма да се пропускат никакви автомобили от и за Гърция, закани се  пред "Дарик радио" Илиян Филипов от Съюза на международните превозвачи.

Междувременно продължават протестните действия на недоволните шофьори на Кулата. Преди пункта вече има 15-километрова колона от камиони, както и леки коли и автобуси.

Блокадата, която готвят нашите превозвачи, е безсрочна.

"При Маказа, Златоград и Капитан Петко войвода ще ги затворим също. Да знаем, че няма граници за Гърция и това е. Превозвачите да се ориентират към други държави. Това чакане, шофьори да живеят в нечовешки условия, няма как да продължава повече. Абсолютно за всички ще затворим границите. След като Гърция не пуска наши превозни средства, и ние няма да пускаме никакви превозни средства", обясни Филипов.

Шофьорите настояват за пълно отваряне на границата без часово ограничение и са категорични, че протестът им ще продължи, докато гърците не вдигнат блокадата напълно.

"При категорични и ясни гаранции, че няма да има повече блокади, тогава ще вдигнем блокадите от българска страна. Предайте на всички пътуващи - алтернативен маршрут през Македония, там се преминава с лична карта, така че няма никакъв проблем", коментира още Филипов.

Междувременно през целия ден продължава блокадата и от двете страни на граничен пункт Кулата. Шофьорите на тежкотоварни автомобили са направили жива верига и не допускат преминаване и на леки коли и автобуси. От българска страна има 15 километра опашка от камиони, а от гръцка - 12. Към протестиращите шофьори на границата са се присъединили и граждани, както и превозвачи, чакащи на територията на Гърция каза Вангел Цилев от Инициативния комитет на недоволните шофьори.

"Вече тук има и обикновени граждани. Просто гърците си играят с нервите на хората. Играят си с нас на котка и мишка. Пълна блокада и да заповядат тук хората от Европарламента", предупреди и той.

До момента не са се състояли преговори между България и Гърция в търсене на изход от ситуацията на границата. Въпреки голямото струпване на хора, не се е стигнало до повишаване на напрежението, както на самият граничен пункт, така и в близките населени места.

Повече новини от България можете да прочетете в Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 1
deant
преди 8 години
абсолютно *** си. точка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
mrynmryn
преди 8 години
Викаш това, че гърците блокират нашата граница, а не някоя тяхна магистрала, трябва да ни кара да им съчувстваме, че вредят на нас, вместо на останалите гърци? Че те ако и румънците тръгнат да блокират, и сърбите, и македонците, ние трябва да затворим държавата, че видиш ли да сме съпричастни. *** ти логиката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 5
mnz
преди 8 години
Нашите превозвачи действат много подло, вместо да подкрепят нашите съседи и например да се включат в блокадата в тяхна подкрепа, което е нормалното мислене, те проявяват едно ограничено и еснафско схващане и обявяват блокада заради гърците и против тях. Абе нашата смахната *** логика; Не ние да сме добре, а на Вуте да му е зле.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
deant
преди 8 години
и какво да направят когато нито гръцкото правителство нито българското нито ЕК не иска да им обърне внимание? Да продължат да спят на границата ли? Ето нали някой се възхищаваше на гърците че си отстоявали правата? Еми сега наще си отстояват правата и интересите и пак не сме доволни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
индианеца
преди 8 години
Не знам дали се усещат нашенците, ама в момента наливат вода в мелницата на гръцките земеделци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 8 години
еми те гърците я затвориха за нас. много ни е готино. така става когато две държави (България и Гърция) не поемат никаква отговорност какво става на границите им. А за гърция специално си мисля, че умишлено затварят границата. Щом на шепата хора затворили никой не им прави забележка, а държавните институции се държат все едно блокада няма. ЕС и той нищо неможе да направи. ПЪЛЕН ФАРС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Schroeder
преди 8 години
Хаха. Блокада след блокада. То май ще е по-лесно да се затвори тая граница.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още