IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български превозвачи започват контраблокада на граничните пунктове с Гърция

През Македония и през Турция може да се преминава, защото тези граници не са затворени от гръцките фермери

15:27 | 16.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Българските превозвачи започват да блокират гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция, съобщи председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) Миролюб Столарски.

"На хората им омръзна да се гаврят гръцките фермери с тях. Първо имаше уговорка в определени интервали от време да бъдат пропускани през граничните пунктове, но не се пускаха. От другата страна си представете как седите 20 часа на границата и гледате как се гаврят едни пияни фермери с вас. Те говорят, че техните семейства гладували, а на тези хора, които са на границата, семействата не гладуват ли", попита Столарски.

"Все българите трябва да бъдем машата за гърците, за да могат да си оправят нещата. Ситуацията е непоносима. Хората вече не издържат", категоричен бе Столарски пред "Фокус".

"Ние абсолютно ги подкрепяме и скоро може да им помогнем", подчерта Миролюб Столарски и допълни, че към този момент събират сведения от всички пострадали шофьори и превозвачи, за да може да заведат иск към гръцки съд.

Според Столарски трябва да се пречи и на гърците. "Явно трябва да се затворят тези граници и да се знае, че няма граница между България и Гърция. Тогава като видят, че не е толкова важно тяхното спиране на границата, тогава може би ще разберат, че това не е начинът, по който трябва да извиват ръцете на българските превозвачи, въобще на българските граждани", коментира той. 

Столарски заяви, че шофьорите са изявили желание да блокират всички пунктове по границата с Гърция.

"В разговорите с инициативния комитет, където сме говорили, искат всичките да ги блокират. А не гърците да идват да си играят тук на казино на Кулата, а след това да отиват да си допият и пак да се върнат да си играят. С рейсове си ги возят", даде за пример той.

"Аз мисля, че напрежението стигна до края. Колкото и да има толерантност към някого един човек, когато започне вече да прекалява с толерантността на отсрещния, то преминава в наглост", категоричен е Столарски.

По думите му с протестните действия превозвачите искат да няма граница с Гърция и да се знае, че трябва да се използват алтернативни пътища.

"През Македония и през Турция може да се преминава, защото тези граници не са затворени от гръцките фермери", каза още Миролюб Столарски.

Вижте снимки в галерията!

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още