IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемите на превозвачите скоро ще дадат отражение върху цените

Всеки риск се калкулира в себестойността на услугата, заяви Георги Минчев

11:56 | 16.02.16 г.
Проблемите на превозвачите скоро ще дадат отражение върху цените

Проблемите от блокадата по българо- гръцката граница засягат първо транспорта - превозвачите и спедиторите, но скоро ще рефлектират и върху потребителите на транспортни услуги, тъй като всеки риск се калкулира в себестойността на услугата.

Това коментира Георги Минчев от Българската асоциация по спедиция, транспорт и логистика в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му блокадата по гръцката граница е нанесла огромни щети на транспортния бранш – и като загуби, и като пропуснати ползи. Става дума не само за пряк отрицателен финансов резултат, коментира той. По думите му заради продължителността проблемът вече започва „да взема и жертви“, като първите са автопревозвачите.

„Вече нямаме сили да смятаме загубите“, каза Минчев.

Министерството на транспорта у нас вече проучва съдебната практика за завеждане на дела за компенсации, свързани с блокираните пунктовете по българо-гръцката граница. Превозвачи са поискали подкрепа от ведомството за законодателните възможности да се заведат съдебни искове.

Според Минчев твърденията, че България е остров на стабилност, са „абсолютна илюзия“. Той заяви, че у нас се наблюдава липса на координация между централните и регионалните органи, както и на кадри, които да знаят как да реагират при криза, в резултат на делегирането на твърде много правомощия на организации като НАТО и ЕС.

Още от интервюто гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още