IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полина Карастоянова напуска групата на Патриотичния фронт

Тя автоматично си тръгва от парламентарните комисии

10:07 | 09.06.16 г.
<p>
	<em>Полина Карастоянова, Bulgaria ON AIR</em></p>

Полина Карастоянова, Bulgaria ON AIR

Полина Карастоянова е подала заявление в Народното събрание, с което уведомява, че напуска парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ). Това съобщи в началото на днешното пленарно заседание председателят на парламента Цецка Цачева, предаде БТА.

Тя обясни, че във връзка с това заявление Карастоянова автоматично се освобождава като председател на Комисията по културата и медиите и като зам.-председател на Комисията по икономическа политика и туризъм.

Припомняме, че вчера  парламентарната група на Патриотичния фронт реши  Карастоянова да бъде оттеглена от комисиите, в които участва. Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов се очаква да поеме поста председател на Комисията по култура. 

Преди половин година Полина Карастоянова влоши отношенията си с лидера на НФСБ Валери Симеонов, тъй като внесе с други депутати промени в Закона за акцизите и данъчните складове. С промените беше затегнат режимът на работа на малките казани за ракия и последваха протести. Симеонов обвини Карастоянова в лобизъм за големите винпроми, но тогава тя бе подкрепена от ВМРО. 

Днес депутатите продължават с обсъждането на два законопроекта за ратифициране на гаранционни споразумения - едното с Международната банка за възстановяване и развитие, а другото - с Европейската банка за възстановяване и развитие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още