IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Патриотичният фронт извади Полина Карастоянова от парламентарните комисии

За председател на Комисията по култура е предложен Славчо Атанасов

11:33 | 08.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, БТА</em></p>

Снимка: архив, БТА

Полина Карастоянова, която вече половин година не се ползва с доверието на депутатите от НФСБ, въпреки че стана народен представител именно с тяхна помощ, отново беше обвинена в лобизъм от своите.

Преди шест месеца от НФСБ искаха дори да я изключат от парламентарната група. Тогава покрай промени в Закона за акцизите тя бе обвинена, че лобира за големите фирми за алкохол за сметка на дребните производители на ракия.

Тогава обаче от ВМРО не допуснаха тя да бъде изключена от групата. Сега обаче и хората на Красимир Каракачанов явно са били убедени поне да я извадят от парламентарните комисии. 

Така че единодушно парламентарната група на Патриотичния фронт е взела решението да смени Полина Карастоянова в комисиите в Народното събрание, на които е член, съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Поста на Карастоянова като председател на Комисията по култура и медии ще заеме Славчо Атанасов.

Според Симеонов този път Карастоянова е подкрепила законови поправки в полза на две дружества, които щели да узурпират авторските права.

Все пак тя остава в парламентарната група, защото няма единодушие да бъде изключена.

Карастоянова не е присъствала на заседанието на групата, на което е взето решението изваждането й от комисиите. „Да ходя да я викам ли, винаги е присъствала, вчера не дойде“, коментира Валери Симеонов.

Той съобщи, че още не е взето решението дали Патриотичният фронт ще приеме офертата на лидера на „Атака“ Волен Сидеров за обща кандидатура за президент.

„Няма да влизам в догадки дали ще имаме обща кандидатура, това ще бъде решено на съвещание на групата, имаме и местни структури“, припомни той.

Четете още новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още