IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВМЗ ще плати авансово местните си данъци за 2017 г.

Със средствата Община Сопот ще се издължи на Община Карлово за извозването на боклука в регионалното депо

20:36 | 13.07.16 г.
ВМЗ ще плати авансово местните си данъци за 2017 г.

ВМЗ подписа финансово споразумение с общините Карлово и Сопот за авансово погасяване на задълженията си към Община Сопот за местни данъци и такси за 2017 г., съобщава БНР.

Сумата в размер на 270 хил. лева обаче ще бъде преведена на Община Карлово,  която е собственик на регионалното депо за твърди битови отпадъци и на която Община Сопот не е плащала през последните пет години. 

"ВМЗ  за пореден път доказа, че е значим социален фактор в региона", подчертаха при подписването на споразумението кметовете на Карлово и Сопот Емил Кабаиванов и Деян Дойнов.

От ръководството на предприятието увериха, че то е стабилно. Преди месец са подписани и три нови договора “с много добри параметри”. 

Изпълнителният директор Иван Гецов подчерта, че продължават  новите назначения  в дружеството заради увеличения обем на производството. До края на годината ще бъдат наети още 400 работници и служители.

„Удовлетворени сме от факта, че във ВМЗ вече кандидатстват и инженерни кадри с необходимите ни специалности и подготовка, в ход е също и стажантската програма”, изтъкна той.

Изпълнителният директор съобщи още, че са погасени предсрочно 5 млн. евро по отпусната преди 10 години кредитна линия.  По думите му така ще бъдат вдигнати ипотеките, наложени върху недвижими имоти, собственост на оръжейницата, и ще падне и залогът на машини, съоръжения и оборудване.

По този начин допълнително ще се освободят производствени мощности в Инструменталния завод на предприятието, необходими,  за да се изпълняват поръчките в срок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още