IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ се нуждае от над 2 млн. лв. за ремонт на околовръстния път на гр. Камено

Необходима е реконструкция на близо 2,5 км по отсечките разклона за гр. Българово и Камено и Камено - Братово

10:05 | 13.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
АПИ се нуждае от над 2 млн. лв. за ремонт на околовръстния път на гр. Камено

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) търси възможности за осигуряване на финансиране на ремонта на околовръстния път на гр. Камено, съобщават от агенцията.

Пътят е плануван в бюджета на АПИ за текущ ремонт през 2017 г. Ограничената финансова рамка на Агенцията обаче не позволява участъкът да бъде включен в инвестиционните програми до края на тази година.

Отсечката има нужда от реконструкция, но за пълното възстановяване на технико-експлоатационното й състояние са нужни над 2 млн. лв.

Необходимо е да бъде извършен ремонт на близо 2,5 км, които са част от два републикански пътя – разклона за гр. Българово и Камено и Камено - Братово.

Двата пътя са били предвидени за ремонт от агенцията през 2014 г. и такъв е бил извършен със средства, отпуснати на АПИ от правителството с Постановление на Министерския съвет от май 2014 г. С допълнителното финансиране са били ремонтирани няколко участъка от въпросните отсечки.

Но въпросните километри от отсечките, които в момента се нужаят от ремонт, са останали неасфалтирани, тъй като извършваният по това време ремонт е съвпаднал с ремонта на водопровод, извършван от община Камено.

Експертите на АПИ са установили, че от 2014 г. досега състоянието на пътя е допълнително влошено от преминаването през околовръстния път на гр. Камено тежкотоварен трафик.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още