IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пристигналите в България служители на Фронтекс ще пазят на терен

Сръбските гранични власти са върнали над 2 хил. мигранти при опит да влязат от България

10:18 | 16.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Повечето пристигнали в България служители на Фронтекс, които ще помагат за овладяването на мигрантския поток, ще бъдат позиционирани на зелена граница (на терен на сухоземна граница, б. ред.) – това са около 85 души. Още 15 служители ще бъдат разположени на контролно-пропускателните пунктове, съобщи БНР.

Хората на Фронтекс ще се установят на българско-турската и българско-сръбската граница, по информация от Граничната полиция. 

Очаква се европейската гранична агенция да изпрати и допълнителна техника за наблюдение на границата по суша и въздух.

И досега Фронтекс имаше свои служители по граничните пунктове.

Междувременно сръбските гранични власти са върнали над 2 хил. мигранти, които се опитвали да влязат в страната от България, и са заловили 24-ма трафиканти за по-малко от месец, съобщи националното радио.

Говорителят на сръбската армия Йован Кривокапич заяви пред AP, че 2275 души, основно сирийци, афганистанци и пакистанци, са били върнати обратно, откакто бяха въведени съвместните сръбско-български гранични патрули на 22 юли. 

Кривокапич обясни, че мигрантите се опитват да преминават през планински проходи, гъсти гори, по коритата на реки, с помощта на каналджии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още