IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митов: България няма да подкрепи вдигането на санкциите срещу Русия

Споразумението между ЕС и Турция трябва да остане в сила и да бъде прилагано, заяви министърът на външните работи

13:44 | 07.09.16 г. 42
<p>
	<em>Снимка: МВнР</em></p>

Снимка: МВнР

България няма да подкрепи вдигането на европейските санкции, наложени на Русия, казва в интервю за Ройтерс министърът на външните работи Даниел Митов.

Той коментира, че Москва не е зачела международните закони в украинската криза.

Русия явно и безжалостно наруши международния ред и право. Това не може да остане без последици и единственият мирен инструмент са санкциите, казва Митов.

Докато минските споразумения не са напълно приложени, не мисля, че има условие за облекчаване на санкциите. Точно обратното, заявява той.

Митов казва още, че би било добре за България, ако икономическите отношения с Русия се подобрят, но посочва, че има големи въпроси, поставени на масата за обсъждане. 

Доверието беше изгубено и ние се нуждаем да изградим отново това доверие без пропаганда или изкривяване на истината, казва той.

Турция трябва да прилага споразумението с ЕС за реадмисия на мигрантите, преди да получи визова либерализация за съюза като част от сделката за спиране на потока от мигранти и бежанци, заявява българският министър на външните работи.

Споразумението между ЕС и Турция трябва да остане в сила и да бъде прилагано, каза Митов в интервюто, цитирано от БТА.

Онова, което ние искаме да подчертаем, е, че споразумението за реадмисия трябва да бъде приложено, преди визовата либерализация, допълва той.

В интервюто дипломат номер едно на България призова за продължаване на диалога и намиране на начини за намаляване на "температурата на реториката" във връзка с споразумението с мигрантите и визовата либерализация.

Ние трябва да говорим помежду си, а не да спорим, казва Митов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

26
rate up comment 3 rate down comment 2
DutyFree
преди 7 години
Така Митов, вижте тук какви глупости, санкциона воина срещу Русия и колко щяла да изгуби България!! ахахахах"Германските власти и външните министри на Великобритания и на Полша също заявиха по-рано, че още не е дошло време да се отменят санкциите срещу Русия, отбелязва "Комсомолская правда"."Росийская газета" напомня, че съдейки по изявленията на украинския президент Петро Порошенко, "антируската му външна политика вече е струвала на страната 15 милиарда долара". Вестникът се пита дали българският премиер Бойко Борисов има данни колко губи и предстои да загуби България "от санкционната война с Руската федерация". "Вероятно обаче националните интереси минават на втори план, щом по българското рамо все по-красноречиво и явно болезнено потупва Вашингтон", пише изданието, цитирано от БТА.България се обиди заради "Южен поток" и подкрепи антируските санкции, пише на сайта си "Експрес газета"."http://***.mediapool.bg/ruski-medii-obidena-zaradi-yuzhen-potok-bulgaria-uporito-podkrepya-evrosanktsiite-sreshtu-rusiya-news253849.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 2 rate down comment 13
tonitov
преди 7 години
И правилно! Това не е държава, а мафия. Само подкупи, контрабанда и болни имперски амбиции. И се правят на велика страна, а е само голяма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 15 rate down comment 0
comet
преди 7 години
Всеки път когато со-росо-идите Митов, Кунева, Плевнелиев, Трайков, ... се изявяват, си спомняйте и за добрият безобиден ББ, който редовно такива извежда в орбита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 13 rate down comment 0
tisia
преди 7 години
...днес са ги питали тези палячовци,как искат да развиват бизнеса с Русия и едновременно с това са и за продължаване на съкциите!!! Нямам представа господин Митов дали е взел думата и за отговор по този въпрос...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 16
khao
преди 7 години
*** е баща ти ... ако го познаваш, щото никой не го познава май. :):):)айде при сталин и Русия ще бъде разрушена !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 20 rate down comment 0
Internet
преди 7 години
Ти си само един ***, голтак и надничар. Съдейки по речниковия ти фонд. Само с псувни ,ругатни и обидин не се постига ефект. Виж си постингите и ще видиш че си неграмотен, некадърен и *** като фасул.С една дума *** и надничар, стотинкаджияТолкова, чао дежурен по сайт ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 8
khao
преди 7 години
тогава що ги плюеш, като са от вашите ... а *** ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 5 rate down comment 9
khao
преди 7 години
впрочем той не е от ГЕРБ, *** долен :):) пак лъжеш като комунист от най-долните :):) ... то и аз не съм от герб, ама ми е хоби да споря с *** като теб :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 15 rate down comment 2
Веско
преди 7 години
Този младеж още преди няколко месеца ми направи впечатление на доста посредствен. С някакво изказване за бежанците май. Но всъщност това важи за целия ни кабинет :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 2
Internet
преди 7 години
Боко - комунист и пожарникар, ЦвЦВ - шофьор в ДС и комунист като татко си, Велчев - милиционер и комунист, Цеца - комунистка и стругарка, после юристка с рабфак, Цялото ГЕРБ е такова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още