IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС може да се яви на президентските избори с кандидат Ахмед Доган

Кандидатът на партията трябва да е надпартиен и да не се занимава пряко с политика

14:51 | 17.09.16 г. 2
<p>
	Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. <em>Снимка: БТА</em></p>

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Снимка: БТА

ДПС може да се яви на президентските избори с кандидат Ахмед Доган. Това стана ясно от отговор на председателя на партията Мустафа Карадайъ на журналистически въпрос в Каолиново на среща с местото ръководство на ДПС и с членове на партията.

„Ако основните политически сили продължават да неглижират процеса и не могат да разберат важността на политическото време, изискванията на времето и това, което предстои пред нашата родина, ние имаме самочувствието да можем да участваме във всякакви политически битки, включително и в президентската“, коментира Карадайъ.

Ако ДПС реши да издигне кандидатпрезидентска двойка, към кандидата за президент ние ще имаме допълнителни условия и критерии освен тези, които публично сме обявили като принципни критерии за нужния профил на президента, допълни той.

Ако имаме кандидат, независимо дали се е занимавал във времето с партийна дейност, или не, посочи още Карадайъ. Според него кандидатът на ДПС няма пряко да се занимава с политика и след като престане да бъде президент, ако бъде избран.

„Кандидатът за президентът при всички случаи трябва да бъде опитен политик, което не е в общия профил, който досега сме очертавали. Ако разглеждаме критерии към профила на кандидата на ДПС може би ще добавим "и стратег, и визионер", коментира Карадайъ.

След констатация на журналист, че изискванията обрисуват фигурата на Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ каза, че хората разпознават лицата, които биха могли да бъдат кандидатпрезиденти на ДПС.

Според него Доган би бил добър президент, но че има и други хора в ДПС, които покриват изискванията.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Доган е политически балон, който неговите държачи не биха подложили на пукване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
ivan_ivanov601
преди 7 години
ПРЕДПОЧИТАМЕ ПЕЕВСКИ - ДОКАЗА ГО С ДЕЛАТА СИ, ЧЕ ГО ЗАСЛУЖАВА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още