IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Павлова: Ремонтът на тунела "Витиня" може да приключи до март

Според министъра приключването на ремонта за 11 млн. лв. зависи от това какво ще е времето през зимата

11:19 | 18.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Надявам се до март месец ремонтът на „Витиня” да приключи, колкото и да ни струва, трябва да го направим. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването „Тази неделя” по БТВ, цитирана от Агенция "Фокус".

Министър Павлова отбеляза, че тунелът „Витиня” не е ремонтиран откакто е построен.

„Факт е, че е лошо поддържан назад във времето през последните 20 години. Има много сериозни течове, които са компрометирали електросистемата", посочи министър Павлова. "Извън стандартното, което трябва да направим като изолация и системи за безопасност, въздух и т.н., когато започнаха да свалят старите облицовки се оказа, че когато тунелът е правен, е направена облицовка от бетон, в който е нямало капчица арматура".

Според министъра тази арматура вероятно е на вилите в околовръстно, но е и в тунела. "Ние виждаме един бетон, който не се държи на нищо и, както знаете, стана инцидент с единия от работниците след падане на кампада”, посочи министър Павлова.

„Тези 120 тонни кампади и облицовки вътре в тунела трябва да бъдат свалени и да бъдат направени наново изцяло, което всъщност ни удължава не само времето, а и технологията и всичко, което ще се прави”, допълни тя.

„Екипите се стараят да го направят максимално бързо, но все пак трябва да го направим и качествено, ще се направи допълнителна облицовка и изолация, за да няма течове”, уточни регионалният министър.

Тя заяви, че се надява до края на март ремонтът да е приключил.

„Зависи каква ще е зимата – ако има много сняг трудно ще се работи. Под 5 градуса не могат да се извършват определени работи, ако всичко е наред би следвало до края на март да се справим. Допълнителното финансиране се изчислява в от Агенция „Пътна инфраструктура”. Колкото и да ни струва трябва да го направим”, каза още министър Павлова.

„За този тунел имаме над 11 милиона лева и ще добавим всичко, което е необходимо. Няма как да си позволим да рискуваме”, допълни тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още