IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Товарният транспорт изпраща обнадеждаващо трето тримесечие

В периода юли – септември намалява броят на превозените пътници с всички видове транспорт, сочат данните на НСИ

12:55 | 25.11.16 г.
<p>
	Снимка: <em>Метрополитен ЕАД</em></p>

Снимка: Метрополитен ЕАД

Товарният транспорт отчита ръст на превозените товари за периода юли – септември, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Увеличение е регистрирано както по отношение на предходното тримесечие, така и на годишна база.

Според данните през третото тримесечие превозените товари растат с 2,2% на годишна и с 14% спрямо периода април – юни.

Увеличението се дължи основно на значителния ръст на превозените товари от водния транспорт – от 508 хил. тона през третото тримесечие на 2015 г. до 731,6 хил. тона. В сухопътния транспорт увеличението на товарите е с 1,6% до 33,3 млн. тона.

В същото време обаче намалява броят на превозените пътници с всички видове транспорт. От НСИ съобщават за спад от 4,3% на тримесечна база и от 3,6% на годишна.

През третото тримесечие на годината превозените пътници чрез сухопътния транспорт намаляват с 8,8%, а с водния - 9,7 на сто. 

Прави впечатление и значителното намаление на пътниците в градския електротранспорт – трамваи, тролеи и метро, от 11% на годишна база. Най-слабо е понижението на броя на ползващите метрото- с 3,4%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още