IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

76% от българите предпочитат изборните правила да се променят, без да се бърза

21% предпочитат бързите промени, за да се спази волята на народа, отчита "Галъп"

10:01 | 29.11.16 г. 1
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: &quot;PT Sans&quot;, sans-serif; font-size: 13px;">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

76% от българите предпочитат евентуални промени в изборните правила да се случат след повече обмисляне и без да се бърза. Това показва експресен телефонен сондаж в рамките на 22 и 23 ноември, който цели да покаже базисни нагласи по текущи въпроси. Изследването е част от собствената изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“ и е проведено сред 805 души в цяла България, информира агенцията.

От запитаните 76 на сто се съгласяват, че с промените на изборните правила не трябва да се бърза, за да се направят те разумно и да не настъпи хаос. 

21% предпочитат бързите промени, за да се спази волята на народа.

Останалите се колебаят или се затрудняват да отговорят. Това показва, че българите не биха се възпротивили на по-продължително и внимателно обмисляне на изборните правила и процедури.

85% твърдят, че са чували за обвиненията срещу бивши и настоящи министри. Това е сериозен дял декларирана запознатост и свидетелства за висок интерес сред обществото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
cokrat1
преди 7 години
Абсолютно манипулативно изследване. Слави уплаши мнооого "народ". Изследването е в интерес на тия които не искат да зачитат волята на Народа. Но, пасаран...уважаеми!!! Нема да Ви се отвори парашута каквито и манипулации да се опитвате да правите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още